KAB-I GAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?

Sorularınızı Ayet ve Hadisler ışığında cevaplamaya çalışacağız.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ene
Üye
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 13 Kas 2008, 02:00

KAB-I GAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?

Mesaj gönderen ene »

KAB-I GAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?
Kullanıcı avatarı
HAYY-DOST
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1856
Kayıt: 16 May 2009, 02:00

Re: KAB-I GAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?

Mesaj gönderen HAYY-DOST »

DİLin BİL-ERsen, OKUrsun ÇoCuKların Kitabını
Süleyman Kulağı DUYar, Kuşlardan HAKK Hitabını
Kerem Kevserinde BİZ -le, RESÛLULLLAH İZ in İZ -le
Sidretu’l- Müntehasın BUL!. KâBe Kavseyin KÂB-ını..
KULİHVANİ


ENE Kardeşimiz,
"merak ilmin hocasıdır"
insan merak ettiği için soru sorar, ve araştırır.
size teşekkür ederim ki, bu soruyu sordunuz.
önce "kab-ı gavseyn " nedir ? onu araştırdım.
bakınız neler neler çıktı karşıma.....
sorunuzun cevabı da bu bilgilerde mevcut.
inşaeallah fark edersiniz.
muhabbet-i muhammed-le ol kardeşimiz...

Değerli kardeşimiz;



1- KAVS, Ma'lûm ki yay demektir. KAB de yayın kabzasiyle giriş mehalli olan iki köşe aralığına denir ki bir yayda iki kab bulunur. Bu ma'nâ ile ba'zıları burada kalb tarikıyle bir kavsin iki kabı demek olabileceğini söylemişlerdir. Yayın kabzasiyle kirişi arasında da kab denilebildiği söylenmiştir. Mızrak, değnek, arşın, boy, kulaç, adım, karış, parmak uzunluk ölçüsü olarak kullanılmış olduğu gibi kavs de öyle bir uzunluk ölçüsü olarak kullanılmıştır. Hicaz dilinde kavsın zira' ma'nâsına geldiği ve İbni Abbastan burada bu ma'nâya olduğu da söylenmiştir. Buna göre « kabı kavseyn » iki arşın kadar demek gibi olmuş oluyor.

Lâkin burada daha güzel bir yorum nakledilmiştir. Şöyle ki Arablar cahiliyyede bir ittifak kurmak üzere anlaşacakları zaman iki yay çıkarır birini diğerinin üzerine koyarak ikisinin kabini birleştirir, sonra ikisini beraber çekip onlarla bir ok atarlar. Bu onların her birinin rızası diğerinin rızası, kızgınlığı diğerinin de kızgınlığı olup aksi mümkün olmayacak şekilde söz birliği ettiklerini gösteriyordu.

Bu anlamda kab, mikdar ma'nâsına değil, iki kavsin birlik manzarasını gösteren kabza ile giriş arası demek oluyor.

Görülüyor ki bu ma'nâ hem diğerinden daha fazla bir yakınlık tasvir ediyor, hem de ma'nevî bir yakınlığı gösteriyor. Ayetteki “ev” ifadesi hattâ daha yakın ma'nâsına bir yükselişi ifade eder.

Bu manevi yakınlaşmanın kiminle olduğu farklı anlaşılmıştır.

1- Peygamberimiz Hz. Cebrail’e yaklaştı ve ondan vahiy aldı.
2- Peygamberimiz Hz.Allah’a öyle yaklaştı ki, vahyi ondan Cebrail dahil hiçbir vasıta olmadan aldı.
(Kaynak: Hamdi Yazır, Necm Suresinin 9. Ayeti)

Bedüzzaman ise ayette geçen kab-ı kavseyn makamın imkan ile vücup ortası diye tefsir etmektedir. Buna göre peygamberimiz bütün mevcudat ve mahlukat alemlerini geçmiş ve onları arkasına almıştır. Fakat vücup alemi Allah’a ait bir sıfat olduğundan ve Allah vacibul vücut olduğundan o aleme bir mahlukun girmesi mümkün olmamıştır. İşte bu ikisinin ortasına kab-ı kavseyn demektedir. Bu makamda Allah’ı görmüş ve ondan vahiy almıştır.


2- Sidre-i Münteha, son sidre demektir ve izâfi bir terkiptir.

Münteha: İsm-i mekân ya da mimli mastar olan bu kelime, "nihayet sidresi" veya "son sınır sidresi" anlamını ifade eden bir isimdir. Sidre, daha evvel de geçtiği gibi ağaç demektir. Kamus Tercemesi'nde sidre ile ilgili şu bilgiler vardır. "Sidr, in kesri ve n sükunu ile okunur. Nebk ağacına verilen bir isimdir. Buna Arabistan kirazı da denir ki, Trabzon hurması da aynı nevidendir. Bu kelimenin müfredi sidre, çoğulu, siderât, sidirat, sider ve südür şeklinde gelir. Adı geçen bu ağaç, iki çeşittir. Birisi büstânî (bahçeye mahsus)dir ki meyvası hoş olup yapraklarıyla da yıkanılmaktadır. Diğeri de berrî (toprağa mahsus)dir ki bunun meyvası tatsızdır. Her ikisinin de gölgesi gayet koyu, hoş ve hafiftir".

Bu kelime de ayrıca bir hayret mânâsı da vardır. Seder ve Sederat göz kamaşmak ve hayran olmak demektir. Bunun binâ-i nev'isi de bir nevi hayrete düşmeyi ifade eder. Bu sebeble müfessirler sidre-i müntehâyı, her iki mânâyı da gözeterek tefsir etmişlerdir. Bu konudaki farklı yorumları şöyle sıralamak mümkündür.

1. Sidre-i müntehâ, yedinci semada bir hadise göre de altıncı semada Arş'ın sağ tarafında bulunan bir nebk ağacıdır ki müttakilere vaad edilen cennetin nehirleri, (Muhammed, 47/15 bkz.) onun altından çıkar. Hz. Peygamber (s.a.v)'in meyvasını tacın püsküllerine, yapraklarını da fil kulaklarına benzeterek tavsifde bulunduğu bu ağaç hakkında şunları söylediği rivayet edilmiştir: "Öyle bir ağaç ki bir binici onun gölgesinde yetmiş sene yol alsa yine katedemez. Bir yaprağı ümmetin hepsini örter." "Öyle bir ağaç ki bir binici onun gölgesinde yüz sene gitse katedemez. Bir yaprağı bütün ümmetin üzerini örter." gibi haberler nakledilmiştir. Bu haberler, söz konusu ağacı, mahlukatın cisim ve boyutları bakımından aldıkları son şekil, ve emir âleminin sınırına dikilmiş bir ağaç, bir "oluşum ağacı" olarak göstermektedir. İbnü Mes'uddan gelen bir rivayette onun şöyle dediği görülür: "Sidre-i Müntehâ, cennetin uc kısımlarında bulunan bir yerdir. Üzerinde ise Sündüs ve İstebrak'ın etekleri vardır." Keşşâf'da da "Sidre-i Müntehâ sanki cennetin bitiş noktasındadır." şeklinde bir ifade vardır. İbnü Abbas ve Ka'b'dan nakledildiğine göre Sidre-i Müntehâ, arşın altında bulunan bir ağaçtır ki, melekler, nebiler ve mahlukat içinde bulunan âlimlerin ilmi sonuçta ona ulaşır. Ondan ötesi ise gaybdır, Allah'tan başkası bilemez. Dahhâk'tan yapılan bir rivayette de şöyle denilir: "Allah'ın her emri ona ulaşır, ondan daha ileri geçemez." Görüldüğü gibi bütün bu sözler, müntehâ kelimesinin ifade ettiği anlamı açıklayıcı mahiyettedir.

2. Fahreddin Râzî de tefsirine ikinci sırada kaydettiği bir görüşte şunları söyler: "Sidre, "Rakib" den "rikbe" gibi bina-i merre olarak alınırsa bu takdirde sidre-i müntehâ, hayret-i kusuâ (en son hayret) mânâsını ifade eder." Yani akılların, daha fazla hayret tasavvur edilmeyecek derecede hayrette kaldıkları bir makamda, Hz. Peygamber hayrete düşmedi, şaşmadı, kendisini kaybetmedi ve gördüğünü gördü, demektir. Ancak yine de Râzî, sahih olarak, ilk verdiği rivayeti kabul etmektedir.

3. Ebu's-Suud'un da bu konuda şöyle dediği görülür. "Ve sonunda senin Rabbine varılacaktır." âyetine göre müntehâdan maksat, Allah'tır. Bu yüzden Sidretü'l-Müntehâ da, mülkün mâlikine izâfeti kabilinden" Allah'ın sidresi" mânâsını ifade edebilir."

KUR’AN-I KERİMDE İSRÂ VE Mİ’RAC

Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesidir. Miraç bir yükseliştir, bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki ediştir. Resulullahın ( a.s.m.) şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur.

Bu ulvi seyahat, mucizelerin en büyüğüdür. Miraç mucizesi Kur'ân-ı Kerimde âyetlerle anlatılmış ve varlığı inkâr edilemeyecek bir şekilde ortaya konmuştur.
Bir bütün olarak ele alınması gereken isrâ ve mi’rac mucizesi, biri İsrâ diğeri Necm süresi olmak üzere Kur’an-ı Kerimde iki sürede geçmektedir.
1. İsrâ Süresi: "Âyetlerimizden bir kısmını ona göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haramdan alıp, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâya seyahat ettiren Allah, her türlü noksandan münezzehtir. Şüphesiz ki O her şeyi hakkıyla işiten, her şeyi hakkıyla görendir." ( İsrâ Sûresi, 17:1.)

2. Necm Süresi: O ancak kendisine vahyolunanı söyler. Onu muazzam kuvvetlere, üstün bir akıl ve dirayete sahip Cebrail öğretti ki, kendisine gerçek suretiyle görünmüştür. O, ufkun en yukarısında idi. Sonra indi ve yaklaştı. Nihayet kendisine iki yay kadar, hattâ daha da yakın oldu. Sonra da vahyolunacak şeyi Allah'ın kuluna vahyetti. Onun gördüğünü kalbi yalanlamadı. Şimdi onun gördüğü hakkında onunla mücadele mi edeceksiniz? And olsun ki, onu bir kere daha hakikî suretinde, Sidre-i Müntehâda gördü ki, onun yanında Me'vâ Cenneti vardır. O zaman Sidre'yi Allah'ın nuru kaplamıştı. Göz ne şaştı, ne de başka bir şeye baktı. And olsun ki Rabbinin âyetlerinden en büyüklerini gördü." ( Necm Sûresi, 53:4-18.)

Yukarıdaki ayetlere baktığımızda, birincide yani Isrâ süresinde Hz. Peygamber (s.a.v)’in Mescid-i Haram yani Mekkeden Mescid-i Aksa yani Kudüse götürüldüğünü görüyoruz. Bu bölüme İsra denmektedir.

İkinciye yani Necm süresinde ki ayetlere baktığımızda ise Hz.Peygamber (s.a.v)’ın Sidret-ul müntehanın yanında, Cennetül me’vanın yakınında Cebrail Aleyhisselamı bir kez daha gördüğü, hem de yeminle anlatılmaktadır. Bu ise mi’raçtır.

Miraç nasıl oldu?
Miraç, Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâmın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir.

Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam Mescid-i Haramdan ( Mekke'den ), Mescid-i Aksâ'ya (Kudüs'e) ata benzer beyaz bir Cennet bineği olan Burak ile geldi. Kudüs'e gelmeden yol üzerinde Hz. Musa'nın makamına uğradı, orada iki rekât namaz kıldı, daha sonra Mescid-i Aksâ'ya geldi. Orada bütün peygamberler kendisini karşıladı. Miracını kutladılar. Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam burada peygamberlere iki rekat namaz kıldırdı, bir hutbe okudu.

Bir rivayette Hz. İsa'nın doğduğu yer olan Betlaham'a uğradı, orada da iki rekât namaz kıldı. Ve bugün Kubbetü's-Sahra'nın bulunduğu yerden Muallak Taşının üzerinden Mi’raca yükseldi.

Semanın bütün tabakalarına uğradı. Sırasıyla yedi sema tabakalarında bulunan Hz. Adem, Hz. Yahya ve Hz. Îsa, Hz. Yusuf, Hz. İdris, Hz. Harun, Hz. Musa ve Hz. İbrahim gibi peygamberlerle görüştü, Onlar kendisine “Hoş geldin” dediler, tebrik ettiler.
Miraç hadisesi Ebu Hureyre, Ebu Zer, Ebu Said-i Hudri, Enes b. Sa'saa tarafından bizzat Rasülüllah (s.a.v.) den rivayet edilmiştir. Bu rivayetler, Buhari, Müslim ve Nesai gibi Kütüb-ü Sitte'nin meşhur kitaplarında mevcuttur. Biz, bu değişik rivayetleri birleştirerek nakledeceğiz.

Peygamberimiz (s.a.v.), şöyle buyurmuşlardır:
''Bir gece, halam ümmü Haninin evinde (bir rivayete göre Kâbede) iken Cebrail (a.s.) geldi. ''Ey muhterem Nebi! yargılayıcı olan Rabbin huzuruna varmak için kalk, melekler seni bekliyor.'' dedi. Göğsümü göbeğime kadar yardı. Kalbimi çıkarıp, iman dolu bir altın tasta yıkadı. Tekrar yerine koydu. Bundan sonra katırdan küçük ve merkepten büyük, beyaz renkte Burak adında bir hayvana bindirildim. Bu hayvan, her adımını, gözün görebildiği son noktaya atıyordu. Bir anda Mescid-i Aksaya geldik, Cebrail Burakı, bütün Peygamberlerin, hayvanlarını başladıkları bir halkaya başladı. Mescitte diğer Peygamberlerin ruhları temessül etti. Bize selâm verdiler. Ben de selâmlarına karşılık verdim. Cebrail bana, ''Öne geç ve nebilere iki rekât namaz kıldır.'' dedi. Ben de imam olup namazı kıldırdım. Cebrail bana biri süt, biri şarap dolu iki kap getirdi. Ben sütü içince ''yaratılışına uygun olanı seçtin.'' dedi. ''

Ebu Said-i Hudrinin rivayetine göre, Peygamber Efendimiz şöyle devam ettiler:
''Bundan sonra bir Mi'rac (merdiven) getirildi ki, ben ondan güzel bir şey görmedim. O mi'rac, ölülerinizin, ölürken gözlerini diktikleri şeydir. Ölülerin ruhları da bu merdivenden yukarı çıkar. Cebrail beni bu merdivenden HAFAZA kapısına kadar çıkardı. yeni dünya semasına kadar bir anda geldik. Burada Cebrail, semanın açılmasını istedi ve orada şöyle bir konuşma geçti. İçerden soruldu:
- Sen kimsin
- Ben Cebrail’im.
- Yanındaki kim
- Muhammet (s.a.v.)
- Yaa! O, resul olarak gönderildi mi?
- Evet.

Hemen kapıyı açtılar ve beni selâmladılar. Bir de ne göreyim semayı muhafaza eden İsmail isminde müvekkel büyük bir melek yanında yetmiş bin melek ve o meleklerden her birinin yanında da yüz bin melek var.

''Bunlardan ayrılınca; bünyesi yaratılışından beri hiç değişmemiş bir adamın yanına geldim. Kendisine zürriyetinin ruhları arz edilince; mümin ruhu ise, ''ne güzel, ne hoştur!.. Bunun kitabını İlliyyin'de kılın!'' diyor; kâfir ruhu ise, ''ne kötü ruh, ne fena rayiha!.. Bunun kitabını Siccil'de kılın'' diyor.''

'Ya Cebrail, bu kimdir' diye sorduğunda ''Baban Âdemdir.'' diye cevap verdi. O, bana selâm verdi ve 'hoş geldin ey salih nebi, ey salih evlât'' diye karşıladı.''
''Burada bana Cehennem gösterildi. Orada, çeşitli şekillerde azab gören kavimler gördüm. Dudakları deve dudağı gibi bir kavim gördüm ki, başlarına birtakım memurlar konmuş, dudaklarını kesiyorlar. Bunların kim olduklarını sorunca Cebrail, yetim malı yiyenler olduklarını söyledi. Yine orada cife (pislik) yiyen zinakârlar, kendi etlerini yiyen gıybetçiler, yerlerde ve Firavun hanedanının ayakları altında çiğnenen faizciler, baş aşağı ayaklarından asılmış, zina eden ve çocuklarını öldüren kadınlar gördüm.''

''Sonra ikinci semaya çıktık. Orada Yusuf (a.s) ile buluştuk. Yanında ümmetinden kendisine tabi olanlar da vardı. Yüzü ayın on dördü gibiydi. Onunla da selâmlaştık.''
Peygamber Efendimiz, üçüncü semada iki teyze zade Yahya ve İsa (a.s.) ile; dördüncü semada idris (a.s) ile, beşinci semada Harun (a.s) ile ve altıncı semada Hz. Musa (a.s.) ile görüştü. Onların da hepsi ''Hoş geldin ey salih kardeş, salih nebi'' dediler.

Resul-i Ekrem, anlatmaya devam ediyor:
''Daha sonra yedinci semaya geçtik. Orada İbrahim (a.s) ile buluştum. Sırtını Beytü'l Mamura dayamış; beni selâmladı. ''Hoş geldin ey salih nebi!.. Hoş geldin ey salih evlât'' dedi. Burada bana denildi ki, ''işte senin ve ümmetinin mekânı.'' Sonra Beytü'l Mamura girdim, içinde namaz kıldım. Bu beyti her gün yetmiş bin melek tavaf eder ve bir daha kıyamete kadar tavaf için bunlara sıra gelmez.''

Peygamber Efendimiz, burayı anlatırken şu âyet-i kerimeyi okudular:
''Rabbinin askerlerinin (adedini) ancak Rabbin bilir.'' (el - Müddesir/31)
Peygamberimiz yedinci semada gördüklerini anlatmaya devam ediyor:
''Burayı gezerken bir ağaç gördüm ki, bir yaprağı bir ümmeti bürür. Ağacın kökünden bir memba akıyor ve ikiye ayrılıyordu. Cebrail'e bunu sorduğumda dedi ki: 'şu rahmet nehri, şu da Allah (c.c)'ın sana verdiği Kevser Havzıdır.' Rahmet nehrinde yıkandım. Geçmiş ve gelecek günahlarım affedildi. Sonra, Kevser yolunu tutarak Cennete girdim. Orada göz görmedik, kulak işitmedik, beşerin hayal ve hatırına gelemeyecek olan şeyler gördüm.

Resul-ü Ekrem, lâhut aleminin bu en yüksek yerinde Refref denilen bir vasıta ile Allah'ın dilediği yere geldi. Bir rivayette, Peygamberimiz şöyle buyururlar:

''Sidre'den sonra öyle bir yere yükseldim ki, kaza ve kaderi yazan kalemlerin çıkardıkları sesleri duydum. Arşın altına geldiğimde, Arşın üstüne baktım; ne zaman var, ne mekân, nede cihet. Rabbimin şu lâhuti sesini işittim; 'Yaklaş ey Muhammet! Ben de Kâb-ı Kavseyn miktarı yaklaştım.

Rabbimin ilhamı ile şunları okudum: 'Ettehiyyatü lillâhi, vessalâvatü, vettayibatü' Bunun üzerine Allah (c.c) şu mukabelede bulundu: ''Esselâmü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullahi veberekâtühü'' (Ey Nebi, selâm sana olsun, Allah'ın rahmeti ve bereketi de sana olsun. Ben tekrar; 'Esselâmü aleyna ve alâ ibadillâhissalihin (Selâm bizim ve Allah'ın salih kullarının üzerine olsun) dedim. Sonra bu hadiseye baştan beri şahit olan Cebrail ( a.s) eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasülühü' Ben şahadet ederim ki, Allah birdir. Ondan başka ilah yoktur. Yine şahadet ederim ki, Muhammet, Allah'ın kulu ve elçisidir.) dedi.''

Rasülüllah Efendimiz, Rabbinden birçok vahiyler alarak, aynı yollardan geri döndü. Hz. Musa ( a.s)’ nın yanına gelince; Hz. Musa, ''Allah sana neler emretti'' diye sordu. Peygamberimiz de elli vakit namazla emr olunduğunu söyledi. Hz. Musa, ''Ya Rasûlâllah, elli vakit namaz çoktur. Bu, senin ümmetine fazla gelir, yapamazlar. Rabbine iltica et de hafifletsin.'' dedi. Bunun üzerine Hz. Muhammet (s.a.v) tekrar geri dönüp namazın hafiflemesini istedi. Önce on vakit kaldırdı. Peygamberimiz Hz. Musa ( a.s) nın yanına gelip durumu bildirince; Hz. Musa, bunun da çok olacağını söyledi. Bu minval üzere Peygamberimiz birkaç kere geri dönerek Rabbine iltica etti. Böylece; namaz beş vakte kadar indirildi.

Daha sonra Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam Hz. Cebrail'in rehberliğinde Cenneti, Cehennemi, âhiret menzillerini ve bütün âlemleri gezdi, gördü, Mekke'ye döndü.



Selam ve dua ile...

ALINTI
Resim
Kullanıcı avatarı
kulihvani
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 12868
Kayıt: 02 Eki 2006, 02:00

Re: KAB-I GAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?

Mesaj gönderen kulihvani »

değerli kardeşimiz ene;

Benim hayatımda çok değerli yeri olan Rahmetli Hacı Osman Efendi kaddesallahu sırrahu, Aksaray’da yaşardı.
Ben ise Hasbe’l- Kader Antalya’da çalışır ve yaşardım.
Ömrünün son yıllarında sık sık Antalya’ya gelir: “Ne edem Evlâd hasret kaldık senin işin çok bense sık sık geliyorum: “avara kasnak!” derdi şaka yapardı.
Her gelişinde salonumuz sabahlara kadar dolar taşardı da enfes sohbetler olurdu.
Kendisi gerçek bir Beyefendice konuşurdu: “Guzularım!” diye söze başlar ne zaman Ehl-i Beyt aleyhumu's-selâm ya da Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem İsmi geçse gözlerinden yaşlar boşanır da: “Gusuruma bakmayın elimde değil!” derdi.

Son gelişlerinin birisiydi ve çok kalabalıktı.
Gece saat 2 civarında kapı çalındı ve açtım.
Gelen çalıştığım daireden Tevfikti.
Tevfik hizmetçi bir yapıda herekese yardıma koşan ve daima “ALLAH! HUU!” diyen, beni de çok seven bir gençti.
Bir defasında Uşşakî birisinden ders vs. aldığınıdan bahsetmişti bense ilgilenmemiştim: “Önemli olan Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellemi DUYup-UYmaktır!” demiştim..
“Buyur Tevfik Can hoşlukla geldin!” dedim.
“Ağabeyim misafiriniz varmış. Dairede duydum bir sorum vardı” dedi.
Salona aldım. Hacı Osman Efendi herkesi çok hoş karşılar 40 yıllık sohbet arkadaşı gibi muamele ederdi.
“Buyur evlad sorunu bilirsek deriz, bilmezsek araştırırız inşallah!” dedi.
Tevfik: “Efendim, Cebrâil aleyhi's-selâm bazı insanlara gelir konuşurmuş, doğru mudur?” dedi.
Soruya bende şaştım ve cevabını merak ettim, sesizlik oldu.
Hacı Osman Efendi BaBa, başını eğdi uzunca tefekkür etti ve: “Evlad bize böyle bir Hâl olmadı ve Cebrâil aleyhi's-selâm da gelmedi! Sen en iyisi bu sözü kimden duyduysan ona sor! Çünkü o yaşamıştır doğrusunu der sana!” dedi..

Değerli kardeşim ENE, siz de inşallah bu soruyu duyduğunuz yere sorun.
Benim âcizâne düşüncemse;
Bizler muhaMMedî Şuurla Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i;
İman, Amel ve Ahlâk hususunda DUYup UYmaya çabalarız.
HÂLLerini ise bildirdiğince biliriz.
Hâl ki ancak YAŞAndığında ANlaşılır..

"Nasıl oluyorda VAHY, soyut-mânâ olan RABB SÖZünden somut- madde olan RASÛL SESine dönüşmekte..
Cebrail aleyhi's-selâm arada olmadan da gelen VAHYler var!"
vs. gibi bizi asla ilgilendirmeyen HÂL konularını araştırıp kendi AKIL SEVİYEmize NAKLi çekmeye ve de test etmeye çalışmamaktayız..


فَكَانَ قَابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنَى
"Fe kâne kâbe kavseyni ev ednâ: Böylece (aradaki mesafe) iki yay boyu veya daha yakın oldu.” (Necm 53/9)

Kab, küb, Kâbe, doğru, eğri, kavis, Kavs nedir?
İnsanların aklı sayısınca "KİM KİMe Yaklaştı limitte?" sorusu ve cevabı vardır diye düşünmekteyim..

"KÂBE KAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?"
Sorusunun cevabı Kur'ân-ı Kerimde ve TEKtir:
"Mürşid-i Mutlak MuhaMMed Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem"
Başka davası olanları da asla dinlemeyiz bile...

Bu nedenle Bizler MuhaMMedîyiz ve;
Mürşid-i Mutlak MuhaMMed Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellemi DuYarız.
İmam- Mutlak MuhaMMed Rasûlullah sallallahu aleyhi ve selleme de UYarız İnşae ALLAH..

Samimi sorduğunuz soruya samimi cevabıma sebeb;
Ümmet-i MuhaMMedin, Kur'ân-ı Kerim ve Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem SEVİYEsini;
BİLip-BULup-OLup da YAŞAyarak Hakikat-ı MuhaMMediyyelerinde ALLAH celle celâluhu ya yaşayan gerçek ŞÂHİDler olamalarıdır inşae ALLAH!..

MuhaMMedî MuhaBBetlerimle..

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
karani
Dost Üye
Dost Üye
Mesajlar: 51
Kayıt: 11 Şub 2009, 02:00

Re: KAB-I GAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?

Mesaj gönderen karani »

sa muhterem Hocam ağzına kalemine kurban ne güzel yazmışsın ve buyurmuşsun yazını okudum.
Rabbı Rahimim razı olsun ve muhabet ehlini muhammedî kılsın, "ben" leri deyil "biz" leride eylesin inşaallah
[img]http://www.muhammedinur.com/photos/galleries/avatars/animation15mt1xr8.gif[/img]
Kullanıcı avatarı
karani
Dost Üye
Dost Üye
Mesajlar: 51
Kayıt: 11 Şub 2009, 02:00

Re: KAB-I GAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?

Mesaj gönderen karani »

Bu söz üzerine söz olmaz ki..
[img]http://www.muhammedinur.com/photos/galleries/avatars/animation15mt1xr8.gif[/img]
Kullanıcı avatarı
safa-merve
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 649
Kayıt: 16 Eki 2008, 02:00

Re: KAB-I GAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?

Mesaj gönderen safa-merve »

karani yazdı:sa muhterem Hocam ağzına kalemine kurban ne güzel yazmışsın ve buyurmuşsun yazını okudum.
Aynen katılıyorum Hayy ALLAH razı olsun inşaallah
[img]http://www.muhammedinur.com/resimler/safa_merve.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
ene
Üye
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 13 Kas 2008, 02:00

Re: KAB-I GAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?

Mesaj gönderen ene »

Değerli KULİHVAN hocam bu soruyu sorarken şunu düşünmüştüm.
Daha yazılı eserde, ya da bir ALLAH Dostunun sohbetinde rastlayan varsa bizimle paylaşmasını istemiştim.
Ayrıca Peygamber efendimize ait bir makam mı yoksa ONUN varislerine mi ait merak ettim.
Bu soruyu bu siteye atarken ben de araştırmama devam ediyordum ve bir ALLAH dostunun derlenen sohbetinde rastladım müsade edereniz aynen kopyalamak istiyorum.
(buarada bu zat benim şeyhim falan değil)
Tüm ALLAH Dostlarına karşı edebime çok dikkat ederim...
Ayrıcabu yazıyı gönderirken umarım yanlış anlaşılmayız hocam...
Bir kusurumuz varsa af ola... açiziz cahiliz ... sadece kopyalamasını becerebiliriz.

BU ZÂT ABDURRAHİM REYHAN K.S. ( gülden bülbüllere 4 sayfa 6-7-8 ..)site adresi : GÖNÜLLER SULTANI

"Allah'a ahirete iman eden, hayır konuşsun, hayır konuşamıyorsa susun."

Sohbet insanın kalbinden doğan bir ilimdir. İnsanı irşad eden sohbettir. Geçmişte bu kadar âlimler, medrese ilmi ile, hoca ile irşad olamamışlar. Neticede bir meşayih bulmuşlar. Satırda, hocada, medresede elde edemedikleri bir ilmi meşayihten elde etmişler, meşayih sohbetinden elde etmişler.

Anın dervîşleri kalmaz gaflette
Çoklarını irşad eyler sohbette
Cemalin gören kalır hayrette

“Şu kadar okudum. Şu kadar ilmim var demek” benliktir. Perde oluyor.

Onun için Mevlâna'yı Şems geldi irşad etti. İlmi ona perde oluyordu.

Peygamber Efendimiz de Cebrail ile göklere çıktı. Gittiler gittiler bir yere gelince Cebrail dedi ki:

- “Ben daha öbür tarafa geçemem.”

Cebrail kaldı orada. Peygamber Efendimiz çok gitti.

Hatta bir rivayete göre Cebrail gibi başka gelenler de oldu. Onların da hepsi kaldı orada. Sadece Peygamber Efendimiz bir pencereden içeriye geçti. Geçince ALLAH ile buluştu.

Bir gün Peygamber Efendimiz Cebrail'e soruyor:

-“Yâ Gardaşım bu vahiyleri nereden alıp getiriyorsun?”

Diyor ki:

-“Ya Resulullah bir perdenin arkasından el uzanıyor, bana veriyor, alıp getiriyorum.”

Diyor ki:

-“O perdeyi kaldır bak orada kim var?”

Cebrail kaldırıyor ki, Resulullah Efendimiz. Diyor ki:

-“Ya Resulullah senden alıyorum sana getiriyorum.”

İşte Efendiler maneviyat bu, tarikat bu. Zahirde de Peygamber Efendimize beşer olarak gelmiştir. Nübüvveti zahirdi. Nübüvvetin delili de Cebrail'dir, Vahiydir, Kur'ân'dır. Ama tarikata geçince ALLAH ile Resulullah Efendimiz arasında ne Cebrail var, ne harf var, ne savt var, hiçbir şey yok.

Murâdın teşrîfi mi’râctan vücûd-u âlemin gezdin
Zemînü âsumânın nûru sensin yâ Resûlullah

Peygamber Efendimizin Mirac yapmakta maksadı: Vücûd-u âlemini gezmiştir.

İsrâ Suresinde var. Mescid-i Haram'dan, Mescid-i Aksâ'ya gitmesi bir gecede. Buna insan inanmazsa kâfir olur. Miraca inanmak ikidir. 1- Farz 2- Vacib.

Mescid-i Aksâ'ya kadar gitmesine inanmak farzdır. Göklere yükselmesine inanmak vacibtir.

Vacibe inanmazsa kâfir olmaz. Ama müthiş azaba lâyık olur.

Cismî Mirâcı yapmıştır Resûlullah Efendimiz. Ayette sabittir. Bir defa yapmıştır. Ruhî Mirac’ın sayısı yok. Cismî Mirâc’ında gezmiş olduğu yerleri ruhî Miracında hep kendi kalbinde seyretmiş.

Bu bizim iyiliğimizden, bildiğimizden değil. Bu bir Allah'ın ihsanıdır. Allah bunu bize ihsan etmişse bunun kıymetini bilelim ki, ALLAH büyütsün.

ALLAH korusun. Bu tarikatta da insanın düşmesi, şaşmasıda vardır. Taki velî sınıfına geçmedikten sonra düşmesi, şaşması var. Gider, gider, gider, bir nokta kalır. Orayı geçemezse eğer, gitmiş olduğu yerden aşağıya düşer. Bir insan yirmi katlı apartmana zahmetlerle çıkar. Bir anda aşağıya düşer. Burada çok dikkat etmek lazım. Bizim tarikatımız çok tez yol aldırır, çok kolaydır. Ama bir şeye çok dikkat edeceğiz. Bizde olan muhabbeti muhafaza edeceğiz. Meselâ çok seri bir vasıtan var. On saatte gidilecek mesafeyi on dakikada gidiyor. Vasıta bozulursa yolda kalırsın.

İşte burada cezbe, Mürşide olan muhabbet, Mürşide olan bağlılık çok kısadır. Aynı zamanda seridir. Eğer muhafaza edemezsen bozulur, yolda kalırsın.

İtikatla yapılan ameller ALLAH indinde makbuldür.

İşit Niyâzi’nin sözün
Bir nesne örtmez hak yüzün
Haktan ayan bir nesne yok
Gözsüzlere pinhân imiş

ALLAH aşikâr. Ama gözsüzler göremez onu, kim bu gözsüzler.

Cenâb-ı Hak: “Sümmün bükmün ümyün fehüm lâ yağgılûn” (Bakara, 25) Buyuruyor.

Gözü olanlara kör diyor. Kulağı işitenlere sağır diyor. Aslında kör de değil, sağır da değil. Net görüyor, net işitiyor. Hatta çok anlayışlı. Görüşlü, konuşkan. Ama bunlara kör diyor Cenâb-ı Hak, niye:

“Biz onların gözlerini kör, dillerini lâl ettik. Kulaklarını sağır halkettik.” Buyuruyor.

Cenâb-ı Hak:

“ALLAH'a ahirete iman eden hayır konuşsun, hayır konuşmuyorsa sussun.”

İnsanlar hayır konuşmuyorlar ki, şer konuşuyorlar. Maddiyattan konuşuyorlar. Menfaatten konuşuyorlar. Var mıdır? Vardır. Aramak lâzım, bulmak lâzım. Her kimseyle teşrik-i mesai yapmak insanı kurtarmaz.

ALLAH'a, ahirete iman eden vaaz nasihat dinlesin, dinlemiyorsa kulaklarını tıkasın.

ALLAH'a, ahirete iman eden hakkı batılı seçsin, seçemi yorsa gözlerini kapatsın.

Şimdi hepsi karışmış. Nasıl seçeceğiz? Haram-Helal, Günah-Sevap. Karanlıkta kalmışız. Nasıl çıkacağız? Kurtaracak kişiyi bulup elinden tutacağız.

Cemî-i enbiyâ cümle sana hep ümmet oldular
Hüviyyet bâbının miftâhı sensin ya Resûlullah

Miftah anahtar demek. Hüviyyet, insanlara ferahlık, kurtuluş.

Kıyametin kopuşunda ALLAH'ın gadabı tecelli ettiği zaman, öyle bir dehşet var ki... Peygamberler peygamberliklerini unutacaklar, ümmetlerini unutacaklar. Kendi nefislerini düşünecekler. Onlar kendilerinden korkacaklar ne olacak diye. Peygamber Efendimiz onlara da şefaat edecek. Onlara da şefaati haktır. O günde ancak ALLAH'ın karşısında ALLAH'a rica edecek Peygamber Efendimiz. Hiç kimse edemiyor.

Peygamber Efendimiz'in ALLAH'tan dilemesi ile. Şefaat O’nun hakkıdır. Diğer peygamberlerin üzerinde ki gadap hafifliyecek. Gadap kalkacak. O zaman peygamberler yetki sahibi olacaklar. O zaman peygamberler kendilerini değil de ümmetlerini düşünecekler, ümmetlerini kurtarmaya çalışacaklar. Bidayetinde ümmetleri yok akıllarında. Ümmetlerini, hiç kimseyi düşünmüyorlar. Nefislerini düşünüyorlar. Kendilerinden korkuyorlar. Onun için.

Cemî-i enbiyâ cümle sana hep ümmet oldular
Hüviyyet bâbının miftâhı sensin ya Resûlullah

ALLAH'ın en büyük ihsanlarından birisi de: Bu derece şefaat hakkı olan Resûlullah Efendimize ümmet etmiş. Bu da bize verilen büyük ihsanlardan birisi. İtaat ümmetten de seçilmişiz. İtaat ümmet hangisi?

Haramlardan kaçınıyor. Yasaklardan kaçınıyor. Zekatını veriyor. Haccını yapıyor. Namazını kılıyor. Orucunu tutuyor, ibadetlerini yapıyor. Hatta bu kimse hoca. Vaaz da veriyor. Fakat tarikatı inkar ediyor. Meşayihi inkar ediyor. Kurtulamaz.

ALLAH bize mürşitlerimizi, hak olan tarikatımızı, ALLAH yolunda çalışanları tanıtmış. Biz de onların eteğine sarılmışız. ALLAH eteklerinden kaypıtmasın bizleri. Bunu her zaman isteyelim. Her duada:

“Yarabbi şeyhimizin eteğinden elimizi kaypıtma. Bütün talip olanları. Hayalini gözümüzden, sevgisini gönlümüzden alma Yâ Rabbi”

Tarikatın nimetlerinin nihayeti yok. Makamlarının da nihayeti yoktur. Tarikattaki nûrların, sırların, esrârların, nimetlerin, terakkinin, rütbelerin, makamların nihayeti yoktur.

Himmet-i evliyâ bize yâr iken
Şah-ı Nakşibendî ser-hünkâr iken

Eskiden ülke padişahlarına Hünkâr demişler. Ser-hün-kâr ülke padişahlarından daha ileri gitmiş kişi. Çünkü evliyâullah manevî padişah.

Seyyid Tâhâ Sıbgatullah var iken
“Gâbe gavseyn”e dek seyrânımız var

Bir insan ne kadar yükselirse yükselsin. “Gabe Gavseyn” makamına ulaşır mı? Ama oraya kadar seyrimiz vardır. “Gabe Gavseyn” Peygamber Efendimize verilen makamdır.

Ama Nakşibendi Efendimiz oraya gitmiş. Oraya ulaşmış. Ve oraya kadar dört veli gitmiş. Ama onlar orada duramamışlar. İdare edememişler. Ağır gelmiş onlara. İnmişler aşağıya. Ama Nakşibendi Efendimiz orada kaldığı için, orayı idare ettiği için “Reis-i Evliyâ” seçilmiştir.

Oradan aşağıya inenin birisi Mansur. Zahirdeki “Ene’l-Hak” demesi. Muhyiddini Arabi Hazretleri, Beyazidi Besta-mi Hazretleri, Cüneyd Bağdadi Hazretleridir.

Muhyiddin-i Arabi: “Sizin taptığınız benim ayağımın altında” demiş.

Zamanın uleması bunlar için “küfre girdi” demişler. “Katli vacibdir” demişler. Katletmişler. Onların zahiren hükmüyle. Anlayamamışlar, sonradan anlamışlar, küfrünü kaldırmışlar. “Biz önce anlayamamışız” demişler.

Mansur'un kanlarının “Ene’l-Hak” yazması bunu anlatmış.

ALLAH'ın rahmân sıfatı var. İnananlara ve inanmayanlara rızkını veriyor.

ALLAH inanmayanların rızkını kesmiyor. Onlara daha fazla rızık veriyor. Daha fazla sıhhat veriyor. Niçin? Onlar ahirette bir hak sahibi olmasınlar diye. Dünyayı istiyorlar. Dünyayı veriyor.

Maddemiz aynı. Babamız bir. Usta bir. Ayrı olan inanmak veya inanmamak.
Kullanıcı avatarı
Gul
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 5150
Kayıt: 11 Haz 2009, 02:00

Re: KAB-I GAVSEYN MAKAMINA ÇIKAN KAMİLİ MÜRŞİDLER VARMI?

Mesaj gönderen Gul »

Resim

BİZ BİR-İZ
ALLAH bize mürşitlerimizi, hak olan tarikatımızı, ALLAH yolunda çalışanları tanıtmış. Biz de onların eteğine sarılmışız. ALLAH eteklerinden kaypıtmasın bizleri. Bunu her zaman isteyelim. Her duada:
“Yarabbi şeyhimizin eteğinden elimizi kaypıtma. Bütün talip olanları. Hayalini gözümüzden, sevgisini gönlümüzden alma Yâ Rabbi”
BİZ BİR-İZ MuhaMMedi ŞUURu içerisinde yaşamaya çalışan hiç bir kardeşimizden bir kere bile "şeyhinize yapışın, şeyhinizin eteğine sarılın v.s" gibi sözleri duymadık. Bize hep Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'in İMANında, AMELinde, AHLAKında ve HALlerinde olun, Resulullah sallalahu aleyhi ve sellem Efendimiz'in, ŞERİATını BİLin, TARİKATını BULun, MARİFETinde OLun, HAKİKATini Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'in yüreğinde YAŞAyın…Hep bunları duyduk duymaktayız elhamdülillah ve de uymaya çalışmaktayız Allahın izni ve inayeti ile. Zaten böyle olmazsa Allah korusun Bakara Sûresi 18. Âyet-i Kerimenin hükmüne girmiş olabiliriz

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لاَ يَرْجِعُونَ
Resim---Summun bukmun umyun fe hum lâ yerciûn(yerciûne) : Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler, artık bunlar dönmezler (Bakara 2/18)


(Ki sizin alıntı yaptığınız yazı da bu Âyet-i Kerime'nin verildiği yerde bir yanlışlık olmuş hem âyet numarasında hem de kelimelerinin yazılış şeklinde. Alıntı yaptığınız sitenin yöneticilerine iletelim inşallah’ta Allahımızın kelamını okuyanlar yanlış okumasınlar İNŞÂE ALLAH )

Gözümüzün görürken kör, kulağımızın işitirken sağır ve konuşurken dilsiz olması aslında Allahımızın’ın; sevdiğinde duyan kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum buyurduğu bir velî kuluna karşı düşmanlık yapmakla olur diye düşünmekteyim.

Resim--- Bir hadis-i kudsî de ALLAH celle celâlihu : “Kim benim bir velime/dostuma düşmanlık ederse bana karşı savaş açmıştır. Kulum bana ancak emrettiğim ve farz kıldığım ibadetle yaklaşır. Ve devamlı nafile ibadetlerle bana yakın düşer. Öyle ki ben de onu sevmeye başlarım. Onu sevince de, duyan kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum. Artık o benimle duyar, benimle görür, benimle tutar, benimle yürür." buyuruluyor...
(Buharî, Rikâk 650, İbn Mâce, Fiten, 16, İbn Teymiye, el-Furkân, 7.)

Bu düşmanlıkta Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'i DUYamayıp UYamamakla olur çünkü Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz Allahımız'ın buyurduğu gibi Allahımız’ın duyan kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olmuştur.

Bizlerin de BİZ BİR-İZ MuhaMMedî şuur BİLinci içerisinde Kullar olarak “ben, sen, o” dediğimiz; Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'in Kudsi Hadiste duyurduğu, ALLAH celle celâluhu’nun buyurduğu "Ben~Ene" değil de –hâşâ-, kulluk gereği “ben” liktir.

Resim--- Bir hadis-i kudsî de ALLAH celle celâlihu : “Kim benim bir velime/dostuma düşmanlık ederse bana karşı savaş açmıştır. Kulum bana ancak emrettiğim ve farz kıldığım ibadetle yaklaşır. Ve devamlı nafile ibadetlerle bana yakın düşer. Öyle ki ben de onu sevmeye başlarım. Onu sevince de, duyan kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum. Artık o benimle duyar, benimle görür, benimle tutar, benimle yürür." buyuruluyor...
(Buharî, Rikâk 650, İbn Mâce, Fiten, 16, İbn Teymiye, el-Furkân, 7.)

Ahzâb Sûresi 56. Âyet-i Kerime'de buyrulan

إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا
Resim---İnnallâhe ve melâiketehu yusallûne alen nebiyyi, yâ eyyuhellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ(teslîmen) : Şüphesiz, Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler, siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle ona selam verin.” (Ahzâb 33/56)

RaBBanî SÖZünü Rasûlî SESten DUYan "Biz~Nahnu" ler OLarak; MuhaMMedi GAYRETle duyan kulağı, gören gözü olmak istemekteyiz.

HAKKı DUYup hayra UYmak böyle olmaktadır diye naçizâne anlamaktayım.
Peki bu DUYmak ve UYmak işi nasıl olacak? Öyle ya sağırız o yüzden duyamıyoruz, dilsisiz o yüzden uyamıyoruz. Gözlerimiz nasıl açılacakta bizler de;
Ve kâlû semi’nâ ve ata’nâ”: Vallahi duyduk ve uyduk.
Gufrâneke Rabbenâ”: Bizim geçmişimizi bağışla sen, ne yaptığımızı bildiğimiz mi var.
ve ileykel masîr”: Koşarak sana varırız.
Diyebileceğiz.

آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَمَلآئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لاَ نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ وَقَالُواْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ
Resim---Âmener resûlu bimâ unzile ileyhi min rabbihî vel mu’minûn(mu’minûne), kullun âmene billâhi ve melâiketihî ve kutubihî ve rusulih(rusulihî), lâ nuferriku beyne ehadin min rusulih(rusulihî), ve kâlû semi’nâ ve ata’nâ gufrâneke rabbenâ ve ileykel masîr(masîru) : Peygamber (Aleyhisselâm) ve müminler, rabbisinden kendine indirilen Kur’âna iman ettiler; hepsi Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman eylediler. (Allah’ın) Peygamberlerinden hiç birinin arasını ayırt etmeyiz, duyduk ve itaat ettik; Ey Rabbimiz, mağfiretini isteriz, dönüşümüz ancak sanadır, diye söylediler. (Bakara 2/285)

“ene” … diyorum ki kendi kendime, tevbe etmem lazım. İlk basamak bu, ikinci basamağa çıkmanın başka yolu yok. Hangi evin merdiveninde olursam olayım ikinci basamağa çıkmam için birinciye basmam lazım. Merdiveni çıkış edebi birer birerdir, ikişer ikişer değildir.
Ve bizim dörtlü sistemlerimizde tevbe
1. BASAMAKtır. Şeriat, ilim, beden, bilmek, zikretmek, sadakat, iman etmek, teslim olmak bunlar hep Tarikat-ı Muhammedîyye’ye giriş kapılarımızdır inşallah ki Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz buyurmakta;

DUYduk ve UYduk!..

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem: "Ey insanlar, rabbiniz Allah'a tevbe ediniz, ben günde yetmiş kezden fazla Allah'a tevbe ve istiğfar ederim". (Buhârî (11/101)

Resim---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem: "Şüphesiz kalbime birşeyler olur ve günde yüz kez istiğfar ederim". (Müslim (4/2075), Ebû Dâvûd (2/177), İbn Mâce (2/1254) Ahmed (4/260)

Resim---Abdullah b. Ömer (ra): "Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in bir oturumda yüz kez: "Rabbim beni bağışla, tevbemi kabul et, sen tevbeleri çok kabul eden ve çok bağışlayansın" dediğini sayardık."
(Ahmed (2/21), Ebû Dâvûd (2/178), İbn Mâce (2/1253) Tirmizî (5/158): Hadis hasen-sahih-ğarîbdir, der.)

Bildiğimiz var bilmediğimiz var, tevbe edelim İNŞÂE ALLAH.


“Ama tarikata geçince ALLAH ile Resulullah Efendimiz arasında ne Cebrail var, ne harf var, ne savt var, hiçbir şey yok.”
Bu söz de çok garibtir.
Bize
Kulihvâni Hocamızın Anlattıklarıysa;

Şeriat-ı MuhaMMedîyye ki Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in Akvâli-SÖZLeri-Kur'ân-ı Kerim ve sahihi hadisle-İMANı..
Tariat-ı MuhaMMedîyye ki Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in Uygulamaları-Sünnet-i Seniyyesi-Fırka-yı Nâciyye A’mali..
Mârifet-i MuhaMMedîyye ki Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in İç-Niyyet Yapısı- Kur'ân-ı Kerimce Ahlâkı-Hulku..
Hakikat-ı MuhaMMedîyye ki Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in Hâlleri-Ahvâli.. Ki bunlar Mutlaka Ferdiyyet Makamları olup, uydur-kaydırlarla başka kimselere mal edilemezler.
Rahmetenl’il- ÂLEMÎN” “Hulku’l-Azîm” “Kâbe Kavseyn oluş ve diğer Hâlleri,
Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin Şahsına münhasır hususlar olup ileri-geri konuşulamaz.
Hâller Yaşanır Anlatılamaz.


“Diyen BİLmez, BİLen Demez!”

BİZler açıkça Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i Mürşid-i Mutlak BİLiriz ve BİZlere Hasbî Hizmet eden Büyüklerimizi de Şariat-ı Garra Hizmetçisi Kıtmirleri bilir ve BİZ BİR-İZ KervÂNı içinde HaKK’tan HaKK’a Yol alır gideriz İnşae ALLAH!..

Hiçbir kimse ya da fırkanın ne Müftüsü ne de Müfettişi değiliz, karışmayız da!
Ancak,
“Şariatta olan Tarikatta kalktı” vs. gibi haddini aşan sözlere yine Kul İhvâni Hocamın misalini verebilirim.
“Taştan Kâbe’ye Hamlar gitsin biz hakikat EHLiyiz, Mürşidimiz Diri Kâbemiz!” diyen güya Melâmî Şeyhine!”
“Sen açıkça küfretmektesin! “Yumurtanın Kabuğu hamlara kaldı biz en içteki döl olduk!” derken, deldiğin yumurtanın kokusu, senin için peşin cehennem kokusu oldu.Ve böyle basitçe Şeriat-ı Garrayı delivermekle de, kıyamete kadar gelecek civcivleri katletmektesin!” dediğini aktarmalıyım..

Sözün ÖZü şudur ki;
MuhaMMedî Melâmet Yolumuzda;
Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, BUYurup-Duyurduğu, Yaşayıp-Uymamızı istediği Kur'ân-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyyesi kaynak, dayanak ve MESNEDleriyle yürekten yüreğe yüreklerimizde ve elden ele ellerimizde hamd olsun!..
Mesnedsiz-senetsiz, uydur-kaydır masal devri çoktan kapanmıştır!..


Bizler MUHAMMEDİ ŞUURu BİLelim
MUHAMMEDİ NURu BULalım
MUHAMMEDİ SURURda OLalım ve
MUHAMMEDİ ONURu YAŞAyalım diye gece gündüz çalışan KUL İHVÂNİ Hocamıza çok teşekkür ederiz.

MuhaMMedî MuhaBBetlerimizle..
Resim
Cevapla

“►Soru - Cevap◄” sayfasına dön