GüLcANdAN ToMuRlar...

Sorularınızı Ayet ve Hadisler ışığında cevaplamaya çalışacağız.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
kulihvani
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 12868
Kayıt: 02 Eki 2006, 02:00

GüLcANdAN ToMuRlar...

Mesaj gönderen kulihvani »

GüLcANdAN ToMuRlar...
Gul yazdı:
Sevgili Hocam,

Bugün okyanus ve okyanus tabanını düşündüm. Sanki okyanus tabanı okyanusun kabı gibi. Yani çay ve bardak gibi. Biribirini tümlemekte diye düşündüm. Ya da buz kabının içinde su olması gibi düşündüm. Tam sıfır derecede buz kabı da vardır su da vardır. Ve buz kabının içinde su öylece kalır. Ama biraz ısı aldılar mı buz erimeye başlar ve aslında kapta sudanmış deriz. ya da ısı düşürüldü mü buz kabının içindeki su donmaya başlar ve kap kaybolur, bir buz kütlesi oluşur. O zaman okyanus tabanı sanki kap görevini yapması için okyanustan oluşmuş gibi düşünebiliriz. Siz son sohbetinizde yanılmıyorsam şöyle demiştiniz; "Kabın içerisinde yer alan akıldır". Öyleyse aslında madde diye algıladığımız her şey aklımızın katılaşmış hali olmakta gibi bir düşünce aklıma geldi. Ve hocam kab eridikçe içindekine katılmakta ve bu da tamlanma diye düşündüm. Yani önce bardak çayı tümlüyor. Daha sonra bardağın erimeye başlaması ile de bardak ve çay tamlanıyor gibi düşündüm. Yani buz kabı ve içindeki suyu düşünecek olursak, Muhammedi muhabbetle erimeye başlayan buz kabı su ile birleşip tamlanma gerçekleşiyor diye düşündüm.

Bugün kalbim madde dünyasında olmaktan dolayı kendini çok mutlu hissetti. Çünki madde dünyası vesilesi ile tefekür edebildiğimi, Allah c.c. rızası için ibadet edebildiğimi düşündüm. Ve bu da sanki madde dünyamızın mana dünyasına bir nevi akışı gibi olmakta idi. İnsanın bir kap içerisinde olduğunu farketmesi ve neden ben bu kabın içindeyim diye sorduğunda , "Allah c.c. a ibadet etmek için" diye cevap alması heralde bir taraftaan kabın erimesi diğer taraftanda kabın içindekiyle tamlanması olsa gerek... Dilim döndüğünce bugünki halimi anlatmaya çalıştım.

Sevgili hocam,
Yönümüzü kıbleye tam olarak dönebilme çalışmalarımızda gerekli yerlerde gerekli müdahaleleri yapacağınız inancı ile size yazıyorum inşaAllah.
es Selâm
.
En son kulihvani tarafından 06 Nis 2010, 01:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Resim
Kullanıcı avatarı
Gul
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 5150
Kayıt: 11 Haz 2009, 02:00

Mesaj gönderen Gul »

Resim
kulihvani yazdı:sevgili
ayşem bunlar çok güzel şeyler,
sevgimiz AŞK Olsun SAV de
aeo
Can Hocamızın Dua Suyuna çok teşekkür ederim.İnşallah Âmin.
Resim
Kullanıcı avatarı
kulihvani
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 12868
Kayıt: 02 Eki 2006, 02:00

Mesaj gönderen kulihvani »

Gul yazdı:
kulihvani yazdı:as
canımız,

doğrudur dediklerin
Tevhid-gerçek teklik, tohumu-ademi
ondan olan 8 tevhidin sahibinin ilminden doğan, havva, akıl tarlasına ekilirse tümlenir.
şehadete ortaya çıkar çiçeklenir meyve verir hayat doğar ve yaşanır
es selam
Sevgili Hocam bu anlattıklarınızı bir şema ile anlamaya çalıştım. Şemayı inceleyip düşüncelerinizi bildirirseniz çok sevinirim.
Teşekkür ederim.


Resim
Resim

Es Selâm
Resim
Cevapla

“►Soru - Cevap◄” sayfasına dön