maksat

Cevapla
Kullanıcı avatarı
gulgoncaa
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 182
Kayıt: 12 May 2008, 02:00

maksat

Mesaj gönderen gulgoncaa »

Bismillahirrahmanirrahim
1986'lı yıllar.. manevi yolu ve rehberimi arama telaşı, bulamama korkusu; en yakınların senden kariyer yapmanı beklerken 'bu diploma beni mezara kadar götürür, ya sonra' diye anlatmak ve anlaşılmak için çırpınmalar.
Belki inanmayacaksınız ama tek bir tane arkadaşım olmuştu. Yeni görüşmüşüz; eve gelirdim özlerdim. Sabah 9'da kapı çalar, o gelmiş. Birbirimize sarılırdık, nasıl bir kalbi varsa sarıldığımızda kalbi fiziki olarakta kalbime çarpardı. Ben onun dervişliğine hayrandım. Sürekli okur, gece uyumaz, çok oruç tutar........ benim için numuneydi vesselam. Rabbim daha da iyi etsin.
Ama gün geldi anlayışlar farklılaştı. Kardeşlerim, hiç kitabına ve hitabına rastladınız mı bilmiyorum. Bana Şemsettin Yeşil Hz.'lerinin 'Arifler Sofrası' kitabı hediye edilmişti. Anadan babadan duyup yapmaya çalıştığım herşeyin manası değişti. Namaz, oruç, zekat, hac, şükür, sabır, hastalık aklınıza ne gelirse, kendimde tekrar tarife muhtaç hale düştüm. Ben çok sevdim ya! Arkadaşımda sever dedim. Sundum. Bak 'Allah aşkıyla yazmış' sen de oku. Yok, olmadı. Ben o Mübareğin tariki var mıdır, halifesi var mıdır hiç bilmem ama sadece kitaplarından O'nu çok sevdim. Kimseyi incitmemek için (ne o Mübarek, ne kendim ne de arkadaşım) sessizce uzaklaştım. Bir kaç ay önce M. Derman Hz.'lerinin sözleriyle karşılaştım. Allah'a hamd olsun yine nefsimin yamukları, çıkıkları ortaya çıktı. Sonra baktım RABBİM'İN GÜZEL BİR KULU ve kardeşleri AŞK içinde pervane olmuşlar. Hayran olduk, şaştık, sevdik.
Sevdik te tam mı olduk hayır canım kardeşlerim ham olduğumuzu anladık. Yanmış gönüller, pişmiş sözleri buldun ama hani senin gönül kabında (burada hatırıma bir şey gelmiyor affedin)
Sevmekten, aşık olmaktan, muhabbetten....... bahsediyoruz ya!
Bu temiz hallerin hepsi nefsimizden ve nefsimizle birleşik olmaktan kurtulamazsa? Bunca güzel sözleri nasıl okumuş oluruz? Sevmek nasıl sevmek olmuş olur? Kötü hallerimin hangi birinden ayıkmış olurum?
Muhtacız kardeşim, buna muhtacız. Kendi halimizi anlayalım; halimizi itiraf edelim, aczimizi anlayalım; Rabbimize 'fakirlik ilmuhaberi' mizi yollayalım.
Hani muhtardan alıp, yetkili mercii haberdar ediyorlar ya! İşte onun gibi.
Yani canım kardeşlerim , her kardeşimin, her büyüğümün sözlerini okurum. Anlayışım, samimiyetim ve Rabbimin yardımı nisbetinde hatalarımın tashihi yoluna giderim. Maksat bu olduktan sonra Rabbimin yardımı hepimize yetişecektir; canı gönülden inanıyorum. Sizlerde inanın kardeşlerim. Gönül kaplarımız tertemiz olana kadar Allah hepimizin yardımcısı olsun.
[img]http://www.muhammedinur.com/resimler/gulgonca.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
gulgoncaa
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 182
Kayıt: 12 May 2008, 02:00

Mesaj gönderen gulgoncaa »

Bismillahirrahmanirrahim
Şemsettin Yeşil Hz.'lerinden alıntı yapmak istedim. İnşaallah hakkını helal eder. 'Hutbelerim' kitabı syf.27 :

<Bu aziz din, fikir ayrılığına yer verir, nefsani ayrılığa düşmandır. Onun için ayrılıklarımız; yükselmemiz içün, fikir ayrılığı olmalı, nefsani ayrılık olmamalıdır. O vakit ne olur bilir misiniz?
Sitem yerine niyaz, eğlenme yerine ihtar, hor görme yerine Hakk'a davet, zulm yerine insanlara yardım konmuş olur.
Onun içün konuşalım, sövüşmeyelim..
Dertleşelim, sitemleşmeyelim...........
Dedikoduyu bırakalım... birbirimizi düzeltelim, kalplerimizi birleştirelim.. O vakit Hak, bizimle olur. Hak da bizimle olursa ne olacağını herkesin irfanı halleder>

Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun.
[img]http://www.muhammedinur.com/resimler/gulgonca.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
aNKa
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 2797
Kayıt: 02 Eyl 2007, 02:00

Mesaj gönderen aNKa »

DEĞERLİ KARDEŞİMİZ GÜLGONCA...
İSMİNİZ KADAR GÜZEL VE SAMİMİ YAZILARINIZ GÖNÜLDEN GÖNÜLE AKAN PINAR MİSALİ BİZLERİ SERİNLETMEKTE...
HAKK DOSDLARINDAN BİRİNİN DEDİĞİ GİBİ: "GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR VE GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATINDAN LEZZET ALIR."
GÜZEL GÖREN GÖZLERİNİZLE VE GÜZEL DÜŞÜNÜNEN AKLINIZLA BİZLERLE GÜZELLİKLERİ GÜZEL SÖZLERİNİZLE DİLE GETİREREK PAYLAŞIYORSUNUZ...
BELKİ HER KARDEŞİMİZİN İÇİNDEN GEÇİRDİĞİ ŞEYLERİ SİZ ÇOK GÜZEL İFADELERLE DİLE GETİREREK "BİZ"LİK ADINA KONUŞUYORSUNUZ...
ALLAH (C.C.) SİZLERDEN EBEDEN RAZI VE RASULULLAH (S.A.V.) EFENDİMİZ EBEDEN MEMNUN OLSUN İNŞAALLAH...
HİZMETLERİMİZ HASBİ VE HABİBİ HİZMET OLARAK KABUL BULSUN İNŞAALLAH...

MUHAMMEDİ MUHABBETLER DİLER CANÜ GÖNÜLDEN SELAMLARIM...
Resim
Kullanıcı avatarı
gulgoncaa
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 182
Kayıt: 12 May 2008, 02:00

Mesaj gönderen gulgoncaa »

Allah hepimizden razı olsun. Hepimize hoşnut olduğu düşünceleri, sözleri, işleri nasib etsin.
[img]http://www.muhammedinur.com/resimler/gulgonca.jpg[/img]
Cevapla

“Tarih” sayfasına dön