DİNLER ARASI DİYALOG

İslamiyet'de yaşanan tartışmalara açıklamalar
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

DİNLER ARASI DİYALOG

Mesaj gönderen Hakan »

Bugün gelen maillerime baktığımda bu ilginç maili gördüm ve paylaşmak istedim.

Olay şu. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bir komisyon var. Bu komisyon basılması planlanan eserleri inceliyor. İnceledikten sonra Din İşleri Yüksek Kurulu'nun onayına sunuyor.

İncelenen eserin adı Riyaz'us Salihin. Birazcık İslam bilgisi olan herkes bu eseri bilir. Hadis kitabı. İslam dünyası'nda bu alandaki en önemli eserlerin başında geliyor. Müellifi İmam-ı Nevevi. (1233-1277)

Riyaz'us Salihin belki de 20 kez Türkçe'ye tercüme edildi.

Ama ilk kez başına az sonra anlatacağımız bu ilginç olay geliyor.

Komisyon eseri incelemeye başlar. Çalışmasını yaptıktan sonra rutin uygulama gereği Din İşleri Yüksek Kurulu'na gönderiyor. Son onayı onlar verecektir.

Ancak eserle ilgili olarak komisyon'dan gelen rapor çok gariptir. Bazı hadislerin Eser'den çıkarılması istenmektedir. Her hadisin altına da çıkarılma gerekçesi yer almaktadır.

Ancak bir hadisin altındaki gerekçe gerçekten çok ama çok acaiptir.

Hatta ürkütücüdür.

Önce çıkarılması istenen hadis-i şerifi söyleyelim:

"Müminlerden başkasıyla arkadaş olma. Yemeğini de ancak Allahtan sakınanlar yesin"

Ürkütücü olan kısmı ise gerekçesi. Çünkü Gerekçesi'nde : "Bu hadis günümüz medeniyetler ittifakı ve dinlerarası diyalog stratejisi'ne uygun değildir" denmektedir.

El insaf.

Allah'dan Din İşleri Yüksek Kurulu da bizim gibi "El İnsaf" demiş. "Bu eserin müellifi 1277 yılında yani bundan tam 750 yıl önce yaşamış bir İslam alimidir. Bir eserin içeriğine müdahale edip oradan bölüm çıkarmak edebe de adaba da aykırıdır. Dünyada bir örneği yoktur. Ya aynen verilsin ya da hiç basılmasın" diye karar vermiş.

***

Geçen haftaki tartışmayı da biliyorsunuz. İstanbul'daki Zeynep Sultan Camii'nin Panosu'na "Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin.." ayeti yazıldığı için ortalık karışmıştı. Caminin İmamı; "Sakın bir daha böyle şeyler yazma!" diye ikaz edilmişti!

Neymiş camiye turistler geliyormuş.

Şimdi bizim bazı aklıevveller dinlerarası diyalog ve medeniyetler ittifakı adına böyle işler yapıyor ya, bakın Yahudiler ve Evangelik Hristiyanların inandığı Eski Ahid'de neler yazıyor:

"Onları demir çomakla kıracaksın; bir çömlekçi kabı gibi onları parçalayacaksın." (Tevrat, Mezmurlar Bölümü 2/8-9)

"Rabbin sana miras olarak vermekte olduğu bu kavimlerin şehirlerinden nefes alan kimseyi sağ bırakmayacaksın. Rabbin sana emrettiği gibi tamamen yok edeceksin." (Tevrat, Tesniye 20/16,18)

"Vurun; gözünüz esirgemesin ve acımayın; ihtiyarı, genci ve ere varmamış kızı ve çocuklarla kadınları helak için vurun." (TEVRAT, Hezekiel 9/5-6)

"Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla." (Yeremya Bölümü, 12/3)"

"Sen benim topuzumsun ve cenk silahımsın. Ve seninle milletleri kıracağım ve seninle ülkeleri helak edeceğim." (Yeremya, 51/19,20)

Merak ediyoruz, siz hiç onlardan, "Müslümanlara ayıp oluyor ya.. Şunları çıkaralım" diyeni duydunuz mu!

O zaman bizdeki bu medeniyet ittifakı, dinlerarası diyalog yalakalığı niye!

Ayıptır, günahtır… Yazıklar olsun..
Resim
Kullanıcı avatarı
Sufican
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 163
Kayıt: 14 Şub 2007, 02:00

Re: DİNLER ARASI DİYALOG

Mesaj gönderen Sufican »

Hakan yazdı:Ayıptır, günahtır… Yazıklar olsun...
Rabbim razı olsun...İçler acısı bir durum söylenmesi gereken çok şey var...Rabbim devletimizi hak dinimizden ayırmasın inşaallah(amin)...
Kullanıcı avatarı
muhibb_
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: 04 Ağu 2007, 02:00

Mesaj gönderen muhibb_ »

"Ürkütücü olan kısmı ise gerekçesi. Çünkü Gerekçesi'nde : "Bu hadis günümüz medeniyetler ittifakı ve dinlerarası diyalog stratejisi'ne uygun değildir" denmektedir."

Başlık bile başlı başına hezimet...Dinlermiş...hadi oradan...

Aşağıdaki ayetler ne o zaman...haşa destan mı... :roll:

Al–i İmran suresinin 3/19’ncu ayetindeki “Allah katında tek din İslamdır” ve Maide suresinin 5/3’ncü ayetindeki, “Size, din olarak yalnızca İslam’ı seçtim”

Bu konular çok konuşuldu ama hala daha aynı noktadayız gibi...Ortada hadisler, ayetler ayetler olduğu halde niye diretilir bu diyaloglarda anlayamadım bir türlü...

Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın, ayıktırsın inşallah...

Muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
Gariban
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 2834
Kayıt: 25 Tem 2007, 02:00

Koruluk

Mesaj gönderen Gariban »

Geçenlerde çevre koruma ile ilgili bazı yazıları derlerken şöyle bir bölüm dikkatimi çekti:"Hz. Peygamber Medine’ye göç edince burada bir ağaçlandırma ve orman tesis etme faaliyetine girişmiştir. Her tür canlının yaşadığı yeşil alanları ve ormanları koruma altına almıştır. Buna hima (koruluk) denilmektedir. Örneğin Medine’nin etrafındaki yaklaşık 12 mil genişliğindeki bir alanı hima (koruluk) olarak ilan ederek koruma altın almıştır."

Şimdi bu olayı şöyle düşünelim, ağaç dikilen toprak Kur’ân'dır, ağaçlar yani Resûlun hadisleri oraya köklenmiştir, oradan beslenip yetişir. Kim ki Resûlullah korusundan bir ağaç keser ise Resûlun bu koruluğu niye kurduğunu aklına getirip bir düşünsün. Koru onun ilmi ile yeşerttiği sünneti seniyesidir. Ağaçların havayı temizlemesi gibi onun hadisleri de Kur’ân'ı ve Allah'tan gelen ilmi anlamamıza yarayan ve kötüyü temizleyen ağaçlar gibidir. İnsanlarda ki pis sıfatları çekip onlara temiz sıfatlar verirler. Bu yüzden ağaç dikmeyi teşvik etmiştir, kesmeyi değil, o bölgeyi bu yüzden baltadan korumuştur. Âlimlerin ilimleri de Kur’ân ve hadis dayanaklıdır. Hadis ağaç ise onların ki de ağaç üzerinde daldır. Bu yüzden dikkatli olmak lâzım vessellam.



Gariban
Kullanıcı avatarı
azap
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 02 Mar 2008, 02:00

Mesaj gönderen azap »

bu dinler arası diyalog işine hiç aklım ermiyor.cok güzel paylaşım olmuş cok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
anlamak
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 546
Kayıt: 12 May 2008, 02:00

Mesaj gönderen anlamak »

Bu konuda haddim olmadan bir şeyler yazmak istiyorum.dinler arası diyalog çalışmalarını biliyorum,duyuyorum,seyrediyorum vs...bu insanlar dinimizi anlatmak için mi oralara gidiyorlar yoksa onlarla dost olmak için mi?.diyaloğun amacı ne?.kendi içimizdeki diyalog tam mı?.
diğer taraftan bizim dinimizden olmayanları dışlamak mı yoksa onlara dinimizi anlatmak için diyalog kurmak mı?
diyalog ne ifade ediyor burada? paylaşmak mı? onlar gibi olmak mı?
Kullanıcı avatarı
Hilmi
Dost Üye
Dost Üye
Mesajlar: 95
Kayıt: 07 Mar 2008, 02:00

hukukun temel kavramlari

Mesaj gönderen Hilmi »

okulda hukuk dersi almistim.dersin adi hukukun temel kavramlari idi.oradaki ilk konu yada hukun amaci soyle tanimlanmisti. OLANI, OLMASI GEREKENE YAKLASTIRMAK.olan dunya uzerinde muslumandan cok hristiyan yasadigidir.yanlis da inaniyor olsalar birseye inaniyorlar. ha keza yahudilik,hinduzm ve digerleri.bize gore olmasi gereken kardesimizin ayetle aktardigi 1 tek din yani Islam vardir.Diyalog denen olayi boyle yorumlamak gerekir diye dusunuyorum.Gunumuzde cihad kalem iledir demisler, kimseyi silahla, yada zor kulalnarak birseye ikna edemezsiniz.Anlatmak lazim, teblig ve irsad lazim. Bence diyalogun amaci bu olmalidir ki baska bir amaci oldugunu zaten dusunemiyorum. Saygilar selamlar kardeslerim.
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Mesaj gönderen Hakan »

Evet söylenenleri anlıyorum. Ancak şunu da bilmeliyiz. Sağlam hadisler bellidir ve Kur'an-ı Kerim ayetleriyle, hadislerle ve sahabe yaşantılarıyla olayları çözmemiz gerektiğini de iyi biliyoruz. İslamı yaşayan hiç bir insan, insana zarar vermeyecektir. Kesinlikle insan kutsaldır. Bunun yanında saygı ve sevgi çerçevesini hiçe sayarak Rasulullah sav. e hakaret edenlerin diyolog anlayışına da şaşırıyorum. Diyoloğ başlığı altında nice gizli ve istenmeyen şeyler yaşanacağı da açıktır. Gaye ve gayretimiz de Rasulullah sav. in hizmeti içindir. Halen tartışma konusu olan hadislerin ayıklanması konusunu da yakında tüm haber kaynaklarından da izleyeceğiz. Bakalım sağlam kaynakların içerdiği birebir hadislere ne olacak.
Muhammedi Muhabbetle...
Resim
Kullanıcı avatarı
semme
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 23 Nis 2008, 02:00

Mesaj gönderen semme »


Zaten biz diyolog yapmasakda karşı taraf yapıyor.
Onların karşılarına biz çıkmalıyız yoksa aklında dini kavramlar tam yer etmemiş gençler icin durum vahim olabilir.

Mesela biz eşimle Amerikada yaşıyoruz, misyoner olan hocalar ve şahıslar belli idi etrafımızda; hep onlarla biz ve arkadaşlarımız ilgilendik defalarca evimize geldiler arayıp sordular yardımda bulundular incil hediye ettiler bizde mukabele gosterdirip kendimizi anlatmaya çalışıp Kuran verdik.
Bilinçli olmamıza rağmen çok defa insanlıklarına hayran kaldık.
Eğer başkalarıyla temasa geçse idiler din değiştirenler bile olabilirdi.
Zaten ben bizim bölümden bir hoca tanıyorum.
Dindar değilmiş buralara geldiğinde sonra hrıstıyan olmuş.
Çok şükür ben 3 sene o şehirde bulundum (şimdi başka bir yerdeyim) çevremizden hiç hristiyanlığa geçen duymadık ama çok şükür bazı ihlaslı arkadaşlarımızın vesilesi ile müslüman olan çok gördük...
Kullanıcı avatarı
nur_umim
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1113
Kayıt: 19 Ağu 2007, 02:00

Mesaj gönderen nur_umim »

semme kardeşimiz,
sizler çok uzaklarda ailece, yurdumuzun ve dinimizin kıymetini yakinen bilmekte ve hasret içinde yaşamaktasınız.
dinler arsındaki diyaloğu vs Kur'ânımız bildirmektedir:

"Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır." (Bakara 2/120)

sizlerin iman, amel-iş, ahlâk ve hâlce Muhammedi İzi izlemenizden gerçek kıvanç duymaktayız.
Allah cc yardımcımız olsun tüm müslümanların.
güzel katkılarınızın devamını dilerim..
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: DİNLER ARASI DİYALOG

Mesaj gönderen Hakan »

Geçmiş dönemlerde dinler arası diyalog söylemleriyle müslümanların kafasını karıştıran, hıristiyan ve yahudilerin amaçlarına hizmet eden dinden bihaber olanları şimdi daha iyi anlayabiliyoruz. Görüyoruz ki Allah Celle Calelahu ve Rasulullah Sallallallahu Aleyhi ve sellem Efendimiz İslam dininin mükemmelliği ve muhteşemliğini ayetlerde ve hadislerde bir çok kez bize açıkladı. Birilerine hoş görüneceğiz diye dinler arası diyalog felan fistan saçmalığı ile insanların dinlerini ve imanlarını çaldılar. Kuran-ı Kerim'de Allah Celle Celalehu "Allah nezdinde hak din İslâm'dır" buyurmaktadır. Kuran-ı Kerimde bakınız İslam dini hakkındaki ayetlere!...

İslam bütün peygamberlerin dinidir!...

(BAKARA suresi 132. ayet) (Resmi:2/İniş:92/Alfabetik:11)

وَوَصَّى بِهَا إِبْرَاهِيمُ بَنِيهِ وَيَعْقُوبُ يَا بَنِيَّ إِنَّ اللّهَ اصْطَفَى لَكُمُ الدِّينَ فَلاَ تَمُوتُنَّ إَلاَّ وَأَنتُم مُّسْلِمُونَ

Ve vassa biha ibrahimü benihi ve ya'kub, ya beniyye innellahestafa lekümüd dine fe la temutünne illa ve entüm müslimun

Bunu İbrahim de kendi oğullarına vasiyet etti, Yakub da: Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti. O halde sadece müslümanlar olarak ölünüz (dedi).

(ÂLİ IMRÂN suresi 81. ayet) (Resmi:3/İniş:94/Alfabetik:7)


وَإِذْ أَخَذَ اللّهُ مِيثَاقَ النَّبِيِّيْنَ لَمَا آتَيْتُكُم مِّن كِتَابٍ وَحِكْمَةٍ ثُمَّ جَاءكُمْ رَسُولٌ مُّصَدِّقٌ لِّمَا مَعَكُمْ لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَلَتَنصُرُنَّهُ قَالَ أَأَقْرَرْتُمْ وَأَخَذْتُمْ عَلَى ذَلِكُمْ إِصْرِي قَالُواْ أَقْرَرْنَا قَالَ فَاشْهَدُواْ وَأَنَاْ مَعَكُم مِّنَ الشَّاهِدِينَ

Ve iz ehazellahü misakan nebiyyine lema ateytüküm min kitabiv ve hikmetin sümme caeküm rasulüm müsaddikul lima meaküm le tü'minünne bihi ve le tensurunneh, kale e akrartüm ve ehaztüm ala zaliküm isri, kalu akrarna, kale feşhedu ve ene meaküm mineş şahidin

Hani Allah, peygamberlerden: "Ben size Kitap ve hikmet verdikten sonra nezdinizdekileri tasdik eden bir peygamber geldiğinde ona mutlaka inanıp yardım edeceksiniz" diye söz almış, "Kabul ettiniz ve bu ahdimi yüklendiniz mi?" dediğinde, "Kabul ettik" cevabını vermişler, bunun üzerine Allah: O halde şahit olun; ben de sizinle birlikte şahitlik edenlerdenim, buyurmuştu.


(ÂLİ IMRÂN suresi 83. ayet) (Resmi:3/İniş:94/Alfabetik:7)


أَفَغَيْرَ دِينِ اللّهِ يَبْغُونَ وَلَهُ أَسْلَمَ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ طَوْعًا وَكَرْهًا وَإِلَيْهِ يُرْجَعُونَ

E fe ğayra dinillahi yebğune ve lehu esleme men fis semavati vel erdi tav'av ve kerhev ve ileyhi yürceun

Göklerde ve yerdekiler, ister istemez O'na teslim olduğu halde onlar (ehl-i kitap), Allah'ın dininden başkasını mı arıyorlar? Halbuki O'na döndürüleceklerdir.



HAKK DİN İSLAM!...

(ÂLİ IMRÂN suresi 19. ayet) (Resmi:3/İniş:94/Alfabetik:7)


إِنَّ الدِّينَ عِندَ اللّهِ الإِسْلاَمُ وَمَا اخْتَلَفَ الَّذِينَ أُوْتُواْ الْكِتَابَ إِلاَّ مِن بَعْدِ مَا جَاءهُمُ الْعِلْمُ بَغْيًا بَيْنَهُمْ وَمَن يَكْفُرْ بِآيَاتِ اللّهِ فَإِنَّ اللّهِ سَرِيعُ الْحِسَابِ

İnned dine indellahil islam, ve mahtelefellezine utül kitabe illa mem ba'di ma caehümül ilmü bağyem beynehüm, ve mey yekfür bi ayatillahi fe innellahe seriul hisab

Allah nezdinde hak din İslâm'dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur.

(ÂLİ IMRÂN suresi 85. ayet) (Resmi:3/İniş:94/Alfabetik:7)


وَمَن يَبْتَغِ غَيْرَ الإِسْلاَمِ دِينًا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ

Ve mey yebteği ğayral islami dinen fe ley yukbele minh, ve hüve fil ahirati minel hasirin

Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.

(MÂİDE suresi 3. ayet) (Resmi:5/İniş:110/Alfabetik:60)


حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةُ وَالْدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنْزِيرِ وَمَا أُهِلَّ لِغَيْرِ اللّهِ بِهِ وَالْمُنْخَنِقَةُ وَالْمَوْقُوذَةُ وَالْمُتَرَدِّيَةُ وَالنَّطِيحَةُ وَمَا أَكَلَ السَّبُعُ إِلاَّ مَا ذَكَّيْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ وَأَن تَسْتَقْسِمُواْ بِالأَزْلاَمِ ذَلِكُمْ فِسْقٌ الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِن دِينِكُمْ فَلاَ تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الإِسْلاَمَ دِينًا فَمَنِ اضْطُرَّ فِي مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجَانِفٍ لِّإِثْمٍ فَإِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ

Hurrimet aleykümül meytetü ved demü ve lahmül hinziri ve ma ühille li ğayrillahi bihi vel münhanikatü vel mevkuzetü vel müteraddiyetü ven netiyhatü ve ma ekeles sebüu illa ma zekkeytüm ve ma zübiha alen nüsubi ve en testaksimu bil ezlam zaliküm fisk elyevme yeissellezine keferu min diniküm fe la tahşevhüm vahşevn elyevme ekmeltü leküm dineküm ve etmentü aleyküm ni'meti ve radiytü lekümül islame dina fe menidturra fi mahmesatin ğayra mütecanifil li ismin fe innellahe ğafurur rahiym

Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağaç vb. ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanıp ölmüş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar -ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna- dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, sizin dininizden (onu yok etmekten) ümit kesmişlerdir. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı beğendim. Kim, gönülden günaha yönelmiş olmamak üzere açlık halinde dara düşerse (haram etlerden yiyebilir). Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.

(EN'ÂM suresi 125. ayet) (Resmi:6/İniş:55/Alfabetik:20)

فَمَن يُرِدِ اللّهُ أَن يَهْدِيَهُ يَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلإِسْلاَمِ وَمَن يُرِدْ أَن يُضِلَّهُ يَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَيِّقًا حَرَجًا كَأَنَّمَا يَصَّعَّدُ فِي السَّمَاء كَذَلِكَ يَجْعَلُ اللّهُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لاَ يُؤْمِنُونَ


Fe mey yüridillahü ey yehdiyehu yeşrah sadrahu lil islam ve mey yürid ey yüdilehu yec'al sadrahu dayyikan haracen ke ennema yessa'adü fis sema' kezalike yec'alüllahür ricse alellezine la yü'minun

Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini İslâm'a açar; kimi de saptırmak isterse göğe çıkıyormuş gibi kalbini iyice daraltır. Allah inanmayanların üstüne işte böyle murdarlık verir.

(ZÜMER suresi 22. ayet) (Resmi:39/İniş:59/Alfabetik:114)


أَفَمَن شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ فَهُوَ عَلَى نُورٍ مِّن رَّبِّهِ فَوَيْلٌ لِّلْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُم مِّن ذِكْرِ اللَّهِ أُوْلَئِكَ فِي ضَلَالٍ مُبِينٍ


E fe men şerahallahü sadrahu lil islami fe hüve ala murim mir rabbih fe veylül lil kasiyeti kulubühüm min zikrillah ülaike fi dalalim mübin

Allah kimin gönlünü İslâm'a açmışsa o, Rabbinden bir nûr üzerinde değil midir? Allah'ı anmak hususunda kalpleri katılaşmış olanlara yazıklar olsun! İşte bunlar apaçık bir sapıklık içindedirler.

(SAFF suresi 7. ayet) (Resmi:61/İniş:108/Alfabetik:89)


وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَى عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ وَهُوَ يُدْعَى إِلَى الْإِسْلَامِ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

Ve men azlenu mimmeniftera 'alellahilkezibe ve huve yud'a ilel'islami vallahu la yehdiylkavmezzalimiyne.

İslâm'a çağırıldığı halde Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalim kim olabilir! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola erdirmez.
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: DİNLER ARASI DİYALOG

Mesaj gönderen Hakan »

ALLAH Celle Celalehu katında din islamdır. Hanif dinler İslamın gelmesiyle, islamda cemmmm olmuştur...

(SAFF suresi 9. ayet) (Resmi:61/İniş:108/Alfabetik:89)

هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ



Huvelleziy ersele resulehu bilhuda ve diynilhakki liyuzhirehu 'aleddiyni kullihi velev kerihelmuşrikune.

O Allahdır ki Resulünü hidayet kanunu ve hak dini ile gönderdi, onu her dinin üstüne çıkarmak için, isterse müşrikler hoşlanmasınlar.
Resim
Cevapla

“►Tartışmalı Konular◄” sayfasına dön