Kur'ân-ı Kerîm hazzı ve hâmili..

Cevapla
Kullanıcı avatarı
kulihvani
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 12868
Kayıt: 02 Eki 2006, 02:00

Kur'ân-ı Kerîm hazzı ve hâmili..

Mesaj gönderen kulihvani »

HADÎS-İ ŞERÎF:

Resim---İbn'ü Sabit'ten: Ayşe (r.a), Rasululah (s.a.s)'e karşı bir ara sükut etti. Rasulullah (s.a.s):
"Seni konuşmaktan men eden nedir?" buyurdu.
O da: "Birinin Kur'an okuduğunu işittim, güzel okuyuşundan dolayı Allah'ı andım" dedi. Efendimiz (s.a.s) derhal üstünü alıp dışarı çıktı.
Baktı ki o, Ebu Huzeyfe'nin kölesi Salim!..
Bunun üzerine Efendimiz s.a.s):
"Ümetimin arasında senin gibisini koyan Allah'a hamdolsun" buyurdu
(Abdullah İbn Mübârek; Cihad-1. ks.-120)



HADÎS-İ ŞERÎF:

Resim---İbrahim İbnül Hanzala, babasından rivâyet eder:
"Ebu Huzeyfe'nin kölesi Salim'e, o gün, yani Yemame savaşında, sancak için bîr teklifte bulunulmuş yani "onu sen tut" denilmişti.
Bir başkası da :"Nefsinden korkuyorsun, O halde sancağı başkası alsın" dedi.
O da: "Öyleyse ben ne kötü bir hamil-i Kur'ânım! (Kur'ân-ı Kerim hafızı)" dedi.
Mütaakiben, sancağı tutan sağ eli kesildi.
Sol eliyle tuttu. Sol eli de kesildi. Sancağa, boynuyla sarıldı:
"Muhammed ancak bir elçidir"(Ali imran: 3/144) den başlıyarak, "Nice peygamberler vardır ki onunla beraber nice Allah'a bağlı olanlar savaşmışlardır" (Ali imran: 3/146) âyetlerini okuyordu.
Yere düşünce, arkadaşlarına:
"Ebu Huzeyfe nasıl" diye sordu.
"şehid oldu" denildi. İsmini verdiği bir kimse için:
"Filan ne yaptı?" diye sordu.
"O da şehid oldu" denildi.
"Öyleyse beni ikisinin arasına yatırınız!" dedi.
(Abdullah İbn Mübârek; Cihad-1.ks.-118)



HADÎS-İ ŞERÎF :

Resim---Ebu İmran'el-Ensari'den. Rasulullah (s.a.s) buyurdu:
"Üç göz'e ateş asla zarar vermez:
1- Allah korkusundan dolayı ağlayan göz.
2- Allah'ın kitabını okuyarak uykusuz kalan göz.
3- Aziz ve Celil Allah'ın yolunda bekçilik yapan göz."
(Abdullah İbni Mübârek; Cihad 2.ks.- 67)
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Mesaj gönderen Hakan »

Allah razı olsun. Allah cc. nun yolunda Rasulullah sav. in Önderliğinde nefsi ve dünyevi mücadelemizi yaparak Rasulullah sav. in müjdelediklerinden olmayı nasıp etsin inşallah.
Kullanıcı avatarı
Gul
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 5150
Kayıt: 11 Haz 2009, 02:00

Re: Kur'ân-ı Kerîm hazzı ve hâmili..

Mesaj gönderen Gul »

ALLAHu Zu'l-Celâl'imiz SÖZünü, RASÛLALLAH SALLallâhu aleyhi ve sellem efendimizin SESinden buyuruyor:

"Eûzu billâhi’s-semî'il-'alîmi mine’ş-şeytâni’r-racîmi min hemzihi ve nefhihi ve nefsih.:Kovulmuş şeytanın dürtmesinden, üflemesinden ve kötü nefesinden her şeyi en iyi işiten ve bilen ALLAH'a sığınırım."

Bi'smi'llâhi'r-rahmâni'r-rahîm


قَالَتْ يَا أَيُّهَا المَلَأُ إِنِّي أُلْقِيَ إِلَيَّ كِتَابٌ كَرِيمٌ

Resim---Kâlet yâ eyyuhe'l-meleu innî ulkıye ileyye kitâbun kerîm(kerîmun)
(Neml Sûresi, 27/29)


إِنَّهُ مِن سُلَيْمَانَ وَإِنَّهُ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

Resim---İnnehu min suleymâne ve innehu bi'smi'llâhi'r-rahmâni'r-rahîm(rahîmi).
(Neml Sûresi, 27/30)


أَلَّا تَعْلُوا عَلَيَّ وَأْتُونِي مُسْلِمِينَ

Resim---Ellâ ta’lû aleyye ve’tûnî muslimîn(muslimîne). (Neml Sûresi, 27/31)

"Sebe melîkesi: 'Ey ileri gelenler! Bana, Bi'smi'llâhi'r-rahmâni'r-rahîm diye başlayan ve 'sakın bana karşı baş kaldırmayın ve teslim olarak gelin' diyen Süleyman'dan gönderilen önemli bir mektup bırakıldı' dedi"
(Neml Sûresi, 27/29,30,31)


بَرَاءةٌ مِّنَ اللّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى الَّذِينَ عَاهَدتُّم مِّنَ الْمُشْرِكِينَ

Resim---Berâetun minallâhi ve rasûlihî ilellezîne âhedtum mine'l-muşrikîn (muşrikîne): Kendileri ile aranızda antlaşma bulunan müşriklere ALLAH ve Peygamber'i tarafından yöneltilen bir ilişki kesme ihtarıdır bu. (Tevbe Sûresi, 9/1)


فَإِن تَوَلَّوْاْ فَقُلْ حَسْبِيَ اللّهُ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ

Resim---Fe in tevellev fe kul hasbîyallâh(hasbîyallâhu), lâ ilâhe illâ hû(hûve), aleyhi tevekkeltu ve huve rabbu'l-arşi'l-azîm(azîmi): Eğer aldırmazlarsa deki: bana ALLAH yetişir ondan başka ilâh yoktur, ben ona dayanmaktayım ve o, o büyük Arşın sâhibidir.
(Tevbe Sûresi, 9/129)


Sadaka'llâhu'l-azîm
Resim
Kullanıcı avatarı
Gul
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 5150
Kayıt: 11 Haz 2009, 02:00

Re: Kur'ân-ı Kerîm hazzı ve hâmili..

Mesaj gönderen Gul »

ALLAHu Zu'l-Celâl'imiz SÖZünü, RASÛLALLAH SALLallâhu aleyhi ve sellem efendimizin SESinden buyuruyor:

"Eûzu billâhi’s-semî'il-'alîmi mine’ş-şeytâni’r-racîmi min hemâzetihi ve nefhahi ve nefsihi.:Kovulmuş şeytanın dürtmesinden, üflemesinden ve kötü nefesinden her şeyi en iyi işiten ve bilen ALLAH'a sığınırım."

Bi'smi'llâhi'r-rahmâni'r-rahîm

وَدَخَلَ الْمَدِينَةَ عَلَى حِينِ غَفْلَةٍ مِّنْ أَهْلِهَا فَوَجَدَ فِيهَا رَجُلَيْنِ يَقْتَتِلَانِ هَذَا مِن شِيعَتِهِ وَهَذَا مِنْ عَدُوِّهِ فَاسْتَغَاثَهُ الَّذِي مِن شِيعَتِهِ عَلَى الَّذِي مِنْ عَدُوِّهِ فَوَكَزَهُ مُوسَى فَقَضَى عَلَيْهِ قَالَ هَذَا مِنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ عَدُوٌّ مُّضِلٌّ مُّبِينٌ

Resim---Ve dehalel medînete alâ hîni gafletin min ehlihâ fe vecede fîhâ raculeyni yaktetilâni hâzâ min şîatihî ve hâzâ min aduvvih(aduvvihî), festegâsehullezî min şîatihî alellezî min aduvvihî, fe vekezehu mûsâ fe kadâ aleyhi kâle hâzâ min ameliş şeytân (şeytâni), innehu aduvvun mudillun mubîn(mubînun): Mûsâ, halkın habersiz olduğu bir sırada şehre girdi. Orada biri kendi tarafından, diğeri düşmanı tarafından; kavga eden iki adam gördü. Kendi tarafından olan, düşmanına karşı ondan yardım istedi. Mûsâ da ona bir yumruk indirip onu öldürdü. Mûsâ, “Bu şeytanın işidir. O, gerçekten apaçık bir saptırıcı düşmandır” dedi. (Kasas Sûresi, 28/15)


وَذَا النُّونِ إِذ ذَّهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَن لَّن نَّقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَن لَّا إِلَهَ إِلَّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

Resim--- Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn (zâlimîne):Zünnûn’u da hatırla. Hani öfkelenerek (halkından ayrılıp) gitmişti de kendisini asla sıkıştırmayacağımızı sanmıştı. Derken karanlıklar içinde, “Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Seni eksikliklerden uzak tutarım. Ben gerçekten (nefsine) zulmedenlerden oldum” diye dua etti. (Enbiyâ Sûresi, 21/87)


فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ

Resim---Festecebnâ lehu ve necceynâhu minel gamm (gammi), ve kezâlike nuncil mu’minîn(mu’minîne): Biz de duasını kabul ettik ve kendisini kederden kurtardık. İşte biz mü’minleri böyle kurtarırız. (Enbiyâ Sûresi, 21/88)


قَالَ رَبِّ إِنِّي ظَلَمْتُ نَفْسِي فَاغْفِرْ لِي فَغَفَرَ لَهُ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ

Resim---Kâle rabbi innî zalemtu nefsî fâgfirlî fe gafera leh(lehu), innehu huvel gafûrur rahîm(rahîmu): Mûsâ, “Rabbim! Şüphesiz ben nefsime zulmettim. Beni affet” dedi. Allah da onu affetti. Şüphesiz O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. (Kasas Sûresi, 28/16)


Sadaka'llâhu'l-azîm
Resim
Kullanıcı avatarı
Gul
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 5150
Kayıt: 11 Haz 2009, 02:00

Re: Kur'ân-ı Kerîm hazzı ve hâmili..

Mesaj gönderen Gul »


Eûzubillâhi's-semî'u'l-alîmu mine'ş-şeytânirracîm.


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم

وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ أَرِنِي كَيْفَ تُحْيِي الْمَوْتَى قَالَ أَوَلَمْ تُؤْمِن قَالَ بَلَى وَلَكِن لِّيَطْمَئِنَّ قَلْبِي قَالَ فَخُذْ أَرْبَعَةً مِّنَ الطَّيْرِ فَصُرْهُنَّ إِلَيْكَ ثُمَّ اجْعَلْ عَلَى كُلِّ جَبَلٍ مِّنْهُنَّ جُزْءًا ثُمَّ ادْعُهُنَّ يَأْتِينَكَ سَعْيًا وَاعْلَمْ أَنَّ اللّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ

Resim---Ve iz kâle ibrâhîmu rabbî erinî keyfe tuhyil mevtâ kâle e ve lem tu’min kâle belâ ve lâkin li yatmainne kalbî kâle fe huz erbeaten minet tayri fe surhunne ileyke summec’al alâ kulli cebelin minhunne cuz’en summed’uhunne ye’tîneke sa’yâ(sa’yen), va’lem ennallâhe azîzun hakîm(hakîmun) : Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Bakara 2/261)


Resim

فَلَمَّا جَنَّ عَلَيْهِ اللَّيْلُ رَأَى كَوْكَبًا قَالَ هَذَا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قَالَ لا أُحِبُّ الآفِلِينَ
Resim---Fe lemmâ cenne aleyhil leylu reâ kevkebâ(kevkeben), kâle hâzâ rabbî, fe lemmâ efele kâle lâ uhıbbul âfilîn(âfilîne) .Fe lemmâ cenne aleyhil leylu reâ kevkebâ(kevkeben), kâle hâzâ rabbî, fe lemmâ efele kâle lâ uhıbbul âfilîn(âfilîne).:Üzerine gece karanlığı basınca, bir yıldız gördü. “İşte Rabbim!” dedi. Yıldız batınca da, “Ben öyle batanları sevmem” dedi. (En'âm 6/76)


فَلَمَّا رَأَى الْقَمَرَ بَازِغًا قَالَ هَذَا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قَالَ لَئِن لَّمْ يَهْدِنِي رَبِّي لأكُونَنَّ مِنَ الْقَوْمِ الضَّالِّينَ
Resim---Fe lemmâ reel kamere bâzigan kâle hâzâ rabbî, fe lemmâ efele kâle le in lem yehdinî rabbî le ekûnenne minel kavmid dâllîn(dâllîne) : Ay’ı doğarken görünce de, “İşte Rabbim!” dedi. Ay da batınca, “Andolsun ki, Rabbim bana doğru yolu göstermezse, mutlaka ben de sapıklardan olurum” dedi. (En'âm 6/77)


فَلَمَّا رَأَى الشَّمْسَ بَازِغَةً قَالَ هَذَا رَبِّي هَذَآ أَكْبَرُ فَلَمَّا أَفَلَتْ قَالَ يَا قَوْمِ إِنِّي بَرِيءٌ مِّمَّا تُشْرِكُونَ
Resim---Fe lemmâ reeş şemse bâzigaten kâle hâzâ rabbî,hâzâ ekber(ekberu), fe lemmâ efelet kâle yâ kavmî innî berîun mimmâ tuşrikûn(tuşrikûne):Güneşi doğarken görünce de, “İşte benim Rabbim! Bu daha büyük” dedi. O da batınca (kavmine dönüp), “Ey kavmim! Ben sizin Allah’a ortak koştuğunuz şeylerden uzağım” dedi.(En'âm 6/78)


إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ حَنِيفًا وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ
Resim---İnnî veccehtu vechiye lillezî fatares semâvâti vel arda hanîfen ve mâ ene minel muşrikîn(muşrikîne) : Ben, hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben, Allaha ortak koşanlardan değilim. (En'âm 6/79)

Sadakallâhu'l-azîm
Resim
Kullanıcı avatarı
der-ya
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 853
Kayıt: 29 Eki 2011, 07:01

Re: Kur'ân-ı Kerîm hazzı ve hâmili..

Mesaj gönderen der-ya »

Yasin Suresi´nin 70. ayeti, "Kur´an, yaşayan, diri insanları uyarmak için gönderildi." buyurur.
Eğer göğün yedi kat üstüne çıkmaksa niyetin, Aşktan güzel merdiven bulamazsın.
Eğer aşkı bulmaksa niyetin, Aramadan duramazsın. -
Yunus Emre.k.s
Kullanıcı avatarı
Tahiri
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 649
Kayıt: 09 May 2007, 02:00

Re: Kur'ân-ı Kerîm hazzı ve hâmili..

Mesaj gönderen Tahiri »

Hadis İmamı Beyhaki,
Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’den şöyle rivayet etmiştir:

İbrahim aleyhi's-selâm’ın Suhufu, Ramazan-ı Şerifi’n ilk gecesi,
Davut aleyhi's-selâm’a Zebur, Ramazan-ı Şerif’in 19. gecesi
Musa aleyhi's-selâm’a Tevrat, Ramazan-ı Şerif’in 7. Gecesi
İsa aleyhi's-selâm’a İncil, Ramazan-ı Şerif’in 13. gecesi
Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e Kur’ân-ı Kerim, Ramazan Ayının 25. gecesi indirilmiştir.
Resim
Cevapla

“Kur'an-ı Kerim” sayfasına dön