NURu'L-ARABî EHADis-i NEBEVî

Peygamber Efendimizin (sav) mübarek sözleri ve Kudsi Hadisler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
nur_umim
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1114
Kayıt: 19 Ağu 2007, 02:00

NURu'L-ARABî EHADis-i NEBEVî

Mesaj gönderen nur_umim »

Resim

EHÂDÎS-i NEBEVÎ sallallahu aleyhi vesellem
Seyyîd Muhammed NURu'L-ARABî kaddesallahu sırrahu Hazretleri’nin 9 sayfalık Arabça yazmasındır..
Ehâdîs-i Nebevî’de, 88 Hadîs-i Şerîf yazılıdır.
Hicrî 9 Rabî’u’l-Evvel 1316’da (28 Temmûz 1898), Seyyîd Hazretleri’nin talebelerinden olup Prizren’in Sarâçhâne Mahallesi’nde ikâmet eden Hâcî Fazlîzâde Hakkî Efendi tarafından istinsâh edilmiştir. Başka bir yerde yazma bir nüshasını bulamadık. Seyyîd Hazretleri’nin mübârek sohbetlerinden yazılan bu 88 Hadîs-i Şerîf’den ba’zıları, me’âlen şöyledir.:


Birinci Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Ebû Bekr, bendendir ve ben ondanım. Ebû Bekr, dünyâda ve âhirette benim kardeşimdir.”

İkinci Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “İnsânların hayrlısı, insânların kendisinden fâ’ide gördüğü insândır. İnsânların şerlisi, insânların kendisinden zarar gördüğü insândır.”

Üçüncü Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Kim bir zengine, zenginliğinden ötürü ikrâm ederse, o kimsenin dîninin üçte ikisi gider. (yıkılır.)”

Altıncı Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Nemâz, mü’minin mi’râcıdır.”

On üçüncü Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Nemâz, dînin direğidir. Kim nemâzı ikâme ederse [devâmlı kılarsa], dînini muhakkak ikâme etmiş (ayakta tutmuş) olur; kim nemâzı terk ederse, dînini muhakkak yıkmış olur.”

Yirminci Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Dünyâ, âhiret ehline harâmdır. Âhıret, dünyâ ehline harâmdır. ALLAHu TeÂLÂ’nın dostlarına, ikisi de harâmdır.”

Yirmi beşinci Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Benim ümmetimin âlimleri, İsrâ’îloğulları’nın peygamberleri gibidir.”

Yirmi yedinci Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Âlimlerin en kötüleri, âmirlerin (devlet adamlarının) kapılarında olanlarıdır.”

Otuz birinci Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Cömerdin yemeği devâ, cimrinin yemeği belâ (dert, hastalık)tır.”

Otuz ikinci Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “İşlerinizde şaşırdığınızda, hayrete düştüğünüzde, kabirdekilerden isti’âne ediniz! (yardım isteyiniz!)”

Otuz altıncı Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Kibr edene kibr etmek, sadakadır.”

Kırk birinci Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Kim ÂŞIK olur, iffetini muhâfaza eder ve aşkını gizlerse ve o hâliyle ölürse, şehîd olarak vefât eder.”

Kırk ikinci Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Alî, bendendir ve ben Alî’denim.”

Sekseninci Hadîs-i Şerîf’in me’âli.: “Âbdest, mü’minin silâhıdır.”

Resim
Cevapla

“►Hadis-i Şerifeler◄” sayfasına dön