GÜLÜM!.

Cevapla
Kullanıcı avatarı
nur-ye
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 9089
Kayıt: 08 Eyl 2007, 02:00

GÜLÜM!.

Mesaj gönderen nur-ye »

Bir zamanlar ki, 3.3.2015 de saat 3 ü 3 geçede şöyle bir efkarlanmışım.. baktım bir şeyler olmuş.. şiir diyor ki "gülüm!." diyor birine anlatıyor derdini anlatıyor..

Resim

GÜLÜM!.

Kiminin Dediği Kesindi Dindi
Kimi Haktan İnip Bâtıla Bindi
Kimi ->İblis Elbisesin Giyindi
>Câhilin Aklını Çeldiler Gülüm..



kimilerinin söylediği kesindi ve dino kimsenin ham aklının dediğiydi, oydu ki, zâten onun dediğinden başka da din yoktu.. Git bak Şiâ’ya, Bağdad'a.. bir câmide yüz tane Sünnî’yi öldürdü ve sevinçli.. ne diyorsunuz?. “Bizim dinimiz böyle!” diyecekler ve şehâdet-tevhid getirecekler!.
Bir gün sonra öbür tarafa git, Sünnîler bir Şiâ câmisini bombalamışlar.. sevinçliler ve şehâdet-tevhid getirecekler!.
İkisi de Kur'ÂN-ı Kerîmsiz ve küfr içinde ki, küfr dinleri olmuştur..

مِنْ أَجْلِ ذَلِكَ كَتَبْنَا عَلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ أَنَّهُ مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا وَلَقَدْ جَاء تْهُمْ رُسُلُنَا بِالبَيِّنَاتِ ثُمَّ إِنَّ كَثِيرًا مِّنْهُم بَعْدَ ذَلِكَ فِي الأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ
Resim---"Min ecli zâlik (zâlike), ketebnâ alâ benî isrâîle ennehu men katele nefsen bi gayri nefsin ev fesâdin fî’l- ardı fe ke ennemâ katele’n- nâse cemîa (cemîan) ve men ahyâhâ fe ke ennemâ ahye’n- nâse cemîa (cemîan) ve lekad câethum rusulunâ bi’l- beyyinâti summe inne kesîran minhum ba’de zâlike fî’l- ardı le musrifûn (musrifûne).: İşte bundan dolayı (Tevrat’ta) İsrailoğullarına şöyle yazdık; Kim bir kişiyi, bir kişi karşılığında olmaksızın veya yeryüzünde bir fesata karşılık olmaksızın öldürürse, muhakkak ki o bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de (bir kişinin hayatını kurtarmak suretiyle) yaşatırsa bütün insanları yaşatmış gibi olur. Ve andolsun ki resûllerimiz onlara apaçık deliller ile geldi. Sonra da, şüphesiz onlardan birçoğu, bundan sonra gerçekten yeryüzünde aşırı giden müsrifler oldular.(Mâide 5/32)

İblis elbiselerini giydiler başlarına câhilin elbisesini giydiler gülüm!.



El Hakk Merkezine Hak Muhit Çile
Hâl İÇinde ->Haldir >Gelir mi Dile
Döktüler Gözyaşım Hakta Hakk İle
->Mâsivâ Mermerin Deldiler Gülüm..


Ben buna bu gün değil ALLAHın izni ve inayetiyle, lütf u keremiyle, şerefiyle Rasûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLemin varlık ve birlik şerefiyle doğduğum günden beri kulaklarına boncuk takılanlardanım..
KüLLî ŞEYyin Merkezinde RABBu’l- ÂLEMînin ve Muhitinde ALLAHu zü’L- CeLÂLin OLduğunu her ÂN YARATış ŞeÂNuLLAhında gönül gözümle görüp durmaktayım hamd olsun!.
Döktüler gözyaşım hakta hakk ile.. mâsivâ mermerin deldiler gülüm..
ALLAH celle celâlihudan gAYRı her şey/mâsivâ mermer engellerin âşık gözyaşıyla deldiği kulak HaKk’ı elbet DUYacaktır.. İnşâe ALLAHU TeÂLÂ!.



Kim Geldi Cihâna Elbet Ölesi
Yokunu Varını >Dörde Bölesi
Kimi Kral Oldu ->Kimi Kölesi
Mezarın Taşına Geldiler Gülüm..


Bu KuLLuk İmtihânı Şehâdet Âleminde, kimi Muhteşem Süleyman oldu, kimi de onun kölesi oldu ancak, yanyana mezarın taşına geldiler..
Ana ve son sorun ise, “ ->İLÂHe ->İLLâ ->ALLAHTEK-BİR TEVHiDini dörde böldü gittiyse, ne yazık ki ne yazık!.



->Sırr-ı Sıfırımı >Söze Yükledim
Buzdağım Erittim Köze Yükledim
->Varımı Yoğumu>Öze Yükledim
Kahkaha Attılar ->Güldüler Gülüm..


Ben şu ÖMRümde Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLemi İZLedim ve BİZledim ki, ÇOKLuktan ve YOKLuktan TEKLiğe ULAŞtım hamd olsun!. İnşâe ALLAHU TeÂLÂ!.
“BENlik BUZ DAĞIM”ı ÖZ Ateşimle erittim.. VARımı YOKumu ->ÖZe yükledim ki RABBu’l- ÂLEMînime sığındım.. Belki de benim hâllerimi gören ham akıllılar: “Şu serseriye bak!.” Dediler ve güldüler.. ben gerçekten bu kahkahâlârı hâlâ hatırlıyorum!.
Bilmiyorum içinizde atanlar varsa, helâl olsun, bizim hakkımız olmaz.. İçinden gülmek geçenler kahkaha atabilirler!.

Kul İhvÂNi Sefîl Vasl-ı Vâhidin
“Kâlû Belâ”sında HaKka Âhidim
Şu ÂNda ŞeÂNda Ben de Şâhidim
->Çırpına Çırpına Öldüler Gülüm..


Elbette ben de görüyorum onları.. HaKka inanamayanların bir ömür hayvanlar gibi yaşayıp, hayvanlar gibi öldüklerini..
Elest Bezmi’nde RABBu’l- ÂLEMînin KULLuk Teklifini kabul edip de, bu Şehâdet Âlemine ALLAHu zü’L- CeLÂLin Vahdaniyyetine Şehâdet KULLuğunu isbata gelen, HaKka inananların sultânlar gibi yaşayıp sultânlar gibi öldüklerine de şâhidim.. siz de şâhidsiniz öldüler gülüm!.

Hayatın ne kadar gerçek olduğu halde, yalan gibi gözüken, sanal gibi gözüken “gerçek” olduğunu anlatmak için söylüyorum şüphesiz ki.. yoksa, gerçekten ve emin olunuz ki herkesler gibi aklı başında birisi olmadığımı bilirsiniz.. bundan kasdım “deliyim” demiyorum.. şunu söylemek istiyorum sadece, normal insanlardan farklı düşünüyoruz!.
Çünkü melâmetin temelinde farklı düşünmek vardır.. onun için söyledim Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLemin Vedâ Hutbesine gelen yüz yirmi bin kişi vardı.. halbuki, cenâzesini 8 kişi kılmıştır cenâzesini.. insanlar halife seçiyordu fitne çıkmasın diye..
Neyden bahsediyorsun sen!. sen neden bahsediyorsun sen!. onun için hadisleri incelediğimiz de hayretle dehşetlere düşüyoruz!.
Sünnî Dini kurmuş adam, Arap ırkçısı..
Öbür tarafa bakıyorsun Şiiliğin Dinini kurmuş adam Fars/İran ırkçısı..
Bu tarafa bakıyorsun felân Tarikatın Dinini kurmuş adam!.
Öbür tarafa bakıyorsun felân Cemaatin Dinini kurmuş adam!.

Kur'ÂN-ı KerîmHükümleri hâşâ solda sıfır kalmış!.
ALLAHu zü’L- CeLÂL korusun Ümmet-i MuhaMMed aleyhi's-selâmı!.

إِنَّ الَّذِينَ فَرَّقُواْ دِينَهُمْ وَكَانُواْ شِيَعًا لَّسْتَ مِنْهُمْ فِي شَيْءٍ إِنَّمَا أَمْرُهُمْ إِلَى اللّهِ ثُمَّ يُنَبِّئُهُم بِمَا كَانُواْ يَفْعَلُونَ
Resim---" İnnellezîne ferrakû dînehum ve kânû şiyean leste minhum fî şey’in, innemâ emruhum ilâllâhi summe yunebbiuhum bimâ kânû yef’alûn(yef’alûne).: Muhakkak ki; onlar, onların dînini tefrik ettiler (parça parça ayırdılar) ve grup grup oldular. Senin onlarla bir ilgin yok. Onların işi sadece Allah’a aittir. Sonra yapmış oldukları şeyleri, onlara haber verecek.” (En’âm 6/159)

Fitne fücur almış gitmiş iş bitmiş Hakanım!.
Bomboş kalmış Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLememin Sırat-ı mustakîm YOLu!. Git Bursa Ulu Câmisine!. “Allah ve Rasûlune inanıyorum!.” dedik de salak Hoca: “Rasûlullah, ALLAH’ın ortağı mı?” dedi.. Kur'ÂN-ı Kerîm âyetleriniden habersiz sadece koyun gibi melemekte anlmadan!. Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLem inanıyorsun da Kur'ÂN-ı Kerîm nerede?.
Çünkü o adam neyi anlıyor?. Hâlâ o, başak birilerinden anlıyor Kur'ÂN-ı Kerîmi ve: “Sakın Kur'ÂN-ı Kerîm” sen dokunma, okuyup anlama hoca değilsin!” zırvalıyor!.
Kendinden habersiz, Kur'ÂN-ı Kerîmden habersiz ve zavallı gizli kâfir Kur'ÂN-ı Kerîme o hâlâ!. ALLAHu zü’L- CeLÂLi bir insan gibi düşünüp gerçeği Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLemden anlamıyor ki!.
Güneşi anlamıyor?.Güneşin ışığını anlamıyor!.
RABBu’l- ÂLEMîn Güneşini anlamıyor!. Rahmetenli’l- Âlemin Işığını anlamıyor!. Ayrı sanıyor, gayrı sanıyor, aynı sanıyor!.
Anlatamıyorsun!. Anlatamıyorsun da “Canı cehenneme!.” desem o zaman da, Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLem’in Hasbî Hizmet KıRATı ne olacak, Habîbî Hizmet KıtMîR İti ne olacak arkadaş!. KÛN feyeKÛN KervÂNı ne olacak kurbÂN olduğum!.
Hâni vardı ya, ALLAHu zü’L- CeLÂLin izni ve inâyetiyle İnşâe ALLAHu’r- Rahmân Hakta ve Hayrda Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLem’in Yüce Gayretiyle, Merhametinde Muhabbetinde ve Hakikatında Habîbî ve Hasbî Hizmetçisi olacaktık MuhaMMedî MeLÂMetinde!.
Hâni Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLem’in giydiği ayakkabısıydık!. Tuvalete de bizimle giderdi Câmiye de bizimle giderdi, bastığı yer BİZdik!. İZi BİZdik!. BİZi BİZdik!. “BİZ BİR-İZ”dik!.
Hâni Kıtmîri O’nun kOYUN Sürüsünün eşsiz KıtMÎRiydi!.
Hâni Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLem, KıtMÎRinin bu gece-gündüz demeden ÜMMetini iyi-kötü ayırıp-gayırmadan Hasbî Habîbî Hizmetinden dolayı sever de, binlerce koyuna tek tek bakmaz da, Gönül Köpeğini yara bere içinde görse: “Kimlerle dalaştında yaralandın?.” derdi okşardı hâni!.
Hâni azığını/ekmeğini ikiye böler de verir aç bırakmazdı BİZi!.
Ne oldu BİZim KıtMÎRe?!. Nereye gitti?. Sokak İti mi oldu Sürü Süvaris, iken!. Nereye gitti!. KÛN feyeKÛN KervÂNı yükü ortada kaldı!.

Sen neden bahsediyorsun hocam?!. Sen bırak onu, bunu!. Bu günü söyle!. Kim kime küfretti!. Öbürü öbürüne ne fitne yaptı!. Öteki berikine ne yaptı?!.Şimdi şu ÂNda Şe’ÂNuLLAHta İşinin BAŞındaki RABBu’l- ÂLEMîn hâşâ hiç yokmiş gibi: “Onu yaparım, buna çatarım!.” Deyip de; sanki onlar doğuruyor güneşi, onlar denizleden suları bulutları yüklüyor da onlar gönderiyor Bursa’ma RAHMeti yağdırıyor gibi hâşâ!. Kısacası sanki onlar yaratmakta her ÂN yeniden bu âlemi ve onlar yürütüyor!?. Sen “yusebbuhu” âyetini okursan, hikayeler masallar sanacak salaklar!.

Şunu söylemek istiyorum ki; diri bir DİN, diri bir DİN, dipdiri bir DİN Lâzım ve Lâyık AklSİLM Sahibi İnsÂNoğluna!. O da RABBu’l- ÂLEMînin BUYurduğu ve Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLemin DUYurup UYguladığı Yüce İslâm DİNidir!.
Onun içindir ki, MuhaMM edî MeLÂMettir, Muhteşemliktir, Mübârekliktir , Mukaddesliktir ve YAŞAmadan izâhı mümkün değildir!. Ne kadar anlatsak boş anlatırız Hakanım!. Ne desek boş deriz oğlum!. Sen de anlamazsın ki, anlaman için tırpan yemen lâzım!. Bitlis’e sürülmen lâzım haksız yere!. Ve benim RABBu’l- ÂLEMînin Kullarından, hiç kimseden davam yok, herkese hakkım helâl, şah damarımdan yakın olan RABBım TeÂLâ küllî şeyi yapandır!. O ki; beni, fiillerimi ve düşüncelerimi yaratan AKREB/AKRABA OLanımdır!. CÂNda CÂNÂNımdır!. BİZ BİR-İZ!.
ALLAH celle celâlihu BİLdiği Hakk ve Hayrını versin ÜMMeti-MuhaMMed aleyhi's-selâma!.

Söyleyecek başka da lafım yok!. Onun için ben coşunca, RABBımla konuşurken, biliyorsun Hakan daha da alevlenirim, daha yakın yanarım!. Bir bebek gibi sanki.. Anammış da, sanki ben O’nun bebeğiymişim gibi!. Oysa, aynı nazı ALLAHu zü’L- CeLÂLimize yapamam, korkarım çünkü O, MUHİTtir!. Küllî ŞEY’ini kapsar-yutar, muhittir O!.

Kur'ÂN-ı Kerîmi CÂN GÖZümle OKUr CÂN KULağımla DUYarım Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLem SESinden-NEFESinden İnşâe ALLAHU TeÂLÂ!.
İmam-ı Mutlak ve Mürşid-i Mutlak MuhaMMed Resûlullah SALLallahu aleyhi ve SELLemdir ve’s- SELÂMm!.


Resim
Resim
Cevapla

“►Kul İhvÂNi ŞiiR ve ZeVK ŞeRH'leri◄” sayfasına dön