...SORU...?

Sorularınızı Ayet ve Hadisler ışığında cevaplamaya çalışacağız.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
MBurak
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 415
Kayıt: 12 Ağu 2007, 02:00

...SORU...?

Mesaj gönderen MBurak »

İSLAM TEVHİD DİNİDİR, HER TÜRLÜ ŞİRKTEN IRAKTIR.
TEVHİD BÜTÜNLÜKTÜR. ŞİRK İSE BÖLÜNMÜŞLÜK.
RESULULLAH(SAV)'SİZ KUR'AN OLAMAYACAĞI GİBİ KUR'AN SIZ DA RESULULLAH(SAV) OLAMAZ.
HAKİKAT DE BİRR'DİR. ANCAK HAKİKATİN FARKLI ŞEKİLDEKİ TECELLİLERİNDEN, TEZAHÜRLERİNDEN SÖZ EDİLEBİLİR.
BU HAKİKATİN ÇOK OLDUĞUNA YA DA HAKAYİK OLDUĞUNA DELİL OLMAZ.
İSLAM VE SÜNNET AKL'A UYGUNDUR, YANİ MAKULDUR!
İSLAM VE SÜNNET BİZZATİHİ HAYATIN HER NOKTASINA HER HÜCRESİNE NÜFUZ ETMİŞTİR. VE KÜLLİ ŞEY-İ İHATA ETMİŞTİR.
ÖYLE İSE İSLAM'IN TEVHİD ANLAYIŞINDAN YOLA ÇIKACAK OLURSAK DÜNYEVİ VE DİNİ YAŞANTI DİYE İKİ TÜRLÜ
BİRBİRNDEN BAĞIMSIZ VE AYRIK HAYAT(LAR?) DÜŞÜNÜLEMEZ. MAKUL OLAN YANİ AKLİ OLANDA MESNETSİZ HİÇBİRŞEY BULUNAMAZ.
DİNİ VE DÜNYAYI AYIRMANIN KÖKENİ DESCARTES'İN ÇİFTE HAKİKAT FELSEFESİNE Kİ ONDAN DA DAHA ÖNCE
TERTİALLANUS'UN ABSÜRT DİN ANLAYIŞINA DAYANMAKTADIR. VE BU ABSÜRT ANLAYIŞ DİNİ BİR MABEDE HAPSEDER.
BUGÜN BİZDE DİNİN CAMİYE HAPSEDİLMİŞ OLMASI GİBİ!
HRİSTİYANI BİR MANTIKLA HAREKET ETMEK AKSİYON DİNİ OLAN İSLAM'I UYUŞUK VE PASİF BİR HÜVİYETE BÜRÜMEKTEDİR.
AKLI UYUŞTURMAKTADIR. HALBUKİ KURAN BİZİ AKLETMEYE SEVK ETMEKTEDİR. ZİRA AKIL DA CEVHERİ İTİBARİ İLE NURDUR!
ÖYLE İSE KURAN'DA YER ALAN KISSALARI, MÜTEŞABİH VE ALEGORİK ANLATIMLARI TEVHİD PERSPEKTİFİNDEN YORUMLAYACAK OLURSAK
NASIL YORUMLAMALIYIZ, ANLAMALIYIZ? BU GÜN MÜSLÜMANLAR BUNUN ACISINI VE ÇİLESİNİ ÇEKMEKTELER VE EN AĞIR BEDELLERİ ÖDEMEKTELER!
ALLAH'SIZ VE DİN'SİZ BİR DÜNYA NIN YALAN EFSANE HURAFE MASAL RİYA ÜZERİNE BİNA ETTİĞİ SÖZCÜKLERLE TAM BİR ANLAM KARGAŞASI
VE DERİN DENİLEBİLECEK BİR UYKU HALİNİ YAŞAMAKTADIR!
KUR'AN DA İSMİ GEÇEN PEYGAMBERLERİ VE O MÜBAREK İNSANLARIN YAŞADIKLARINI BUGÜNÜN DÜNYASINDA NASIL ANLAMAMIZ GEREKİR?
YA DA TAM TERSİ EBU CEHİL, EBU LEHEB, FİRAVUN, TAĞUT..V.D. ANLATIMLARI GÜNÜMÜZDE NASIL ANLAMALIYIZ?
SADECE BUNLARLA DA SINIRLI DEĞİL TABİKİ, VE İSLAM'A HAS BİR ÇOK KAVRAM, İNFAK, SALL, SALAVAT, ZEKAT, KURBAN, KISACASI EMİRLERİ VE YASAKLARI
BUGÜNÜN DÜNYASINDA NASIL ANLAMALIYIZ?

TABİİ KONULAR ÇOK DALLI BUDAKLI DAĞINIK GİBİ GÖRÜNSEDE HEPSİ BİR BÜTÜNÜ ANLATAN ŞEYLERDİR BUNLAR! ZATEN İSLAM TEVHİD'DİR!

ES-SELAM BİZİ BU GÜZEL HARİKA DİNE DAVET EDEN RESULULLAH SAV EFENDİMİZE,BÜTÜN MÜBAREK PEYGAMBERLERE,EFENDİMİZİN (SAV) MÜBAREK SAHABİLERİNE, ŞEREFLİ AİLESİNE, ANNELERİMİZE, EHL-İ BEYT ALEYHESSELAM'A,
CÜMLE EVLİYAULLAHA EHLULLAHA MÜ'MİN MÜ'MİNE BÜTÜN İSLAMLAR'A OLSUN!

SÜRC-Ü LİSAN ETTİYSEK AFF OLUNA!
ALLAHU ZUL CELAL BİZİ BAĞIŞLASIN!

"ES-SELAMU ALEYKUM RAHMETULLAHU VE BERRAKATUHU DAİMEN VE EBEDEN"
[img]http://www.muhammedinur.com/resimler/brk.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
MINA
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 2740
Kayıt: 25 Eki 2008, 02:00

Mesaj gönderen MINA »

ES-SELAM BİZİ BU GÜZEL HARİKA DİNE DAVET EDEN RESULULLAH SAV EFENDİMİZE, BÜTÜN MÜBAREK PEYGAMBERLERE, EFENDİMİZİN (SAV) MÜBAREK SAHABİLERİNE, ŞEREFLİ AİLESİNE, ANNELERİMİZE, EHL-İ BEYT ALEYHESSELAM'A,
CÜMLE EVLİYAULLAHA EHLULLAHA MÜ'MİN MÜ'MİNE BÜTÜN İSLAMLAR'A OLSUN!

sevgiyle...
''Ve Allah'a Sımsıkı Sarılın...''

Hacc / 78
Kullanıcı avatarı
Gariban
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 2834
Kayıt: 25 Tem 2007, 02:00

Mesaj gönderen Gariban »

ES-SELAM BİZİ BU GÜZEL HARİKA DİNE DAVET EDEN RESULULLAH SAV EFENDİMİZE, BÜTÜN MÜBAREK PEYGAMBERLERE, EFENDİMİZİN (SAV) MÜBAREK SAHABİLERİNE, ŞEREFLİ AİLESİNE, ANNELERİMİZE, EHL-İ BEYT ALEYHESSELAM'A,
CÜMLE EVLİYAULLAHA EHLULLAHA MÜ'MİN MÜ'MİNE BÜTÜN İSLAMLAR'A OLSUN!
Sevgili Kardeşim Burak Canim,
Sorular -Cevaplar deseydin daha güzel olurdu ama bunların hepsini toplayınca ana temada bir soruyu sormaktasın, İslam dini 1400 yıl önce yaşanan bir takim olaylarlami sınırlıdır yoksa evrensel bir din midir?

1400 yıl önceki din anlayışının değişmesi gerektiğini düşünen bir gurup insan, İslam dininin reforma ihtiyacı olduğunu düşünüp hadisleri ayetleri bilim ışığında tercüme eder ve herseyi zahire göre yorumlayıp batini meseleleri anlatan kısımları idrak edemediğinden onları eler ve İslam ormanının canlı ağaçlarını kesmeye kalkar. Bunu yaparken bilimi İslama uydurmak yerine İslamı bilime uydurmaya çalışır.

Bir kısım insan dine karşı bilim teziyle gelip bilimi kabul ederiz ve din yoktur, bunlar eskilerin hikayeleridir der ve Kur'anda defalarca tekrar edilen eskilerin hikayeleridir demeyin diye uyaran ayetleri kale almaz. İlahi ilimden hiç bir haberleri olmadıkları gibi, açığa çıkardıkları fen ilimlerinin dahi El-Alim ve El-Hakim olan Aziz Rabbimizin ilmi oldugunuda anlayamaz, labaratuarda analiz edebileceği bir ilah arar ve bulamaz bulamayınca red eder ve toplumdan dini toptan elemeye kalkar. Sanki bilim kendilerinin malı imiş gibi bilimi dahi sahiplenir ve imanlı kişilerin doktor, mühendis vs olmasından ötürü hayıflanırlar, onlara göre dindar bir insan bilim adamıda olamaz çünkü objektif değildir.

Soru: Kur'an kime gelmiştir?
El-Cevap: Akil sahibi olanlara.
Soru: O zaman akil sahibi olanların bedenen-nefsen ve kalben o zamandan bu zamana neyi değişmiştir?
El-Cevap: Bedenen bir değişme yok? Üç ayaklı olmadık, halen yiyip içmekteyiz, halen toprak-hava-ateş-su ve esirden yapılı bu ortamda devinip durmaktayız ve terbiyeye muhtaç bedenimize hitab eden bütün İslami kurallar halen geçerliliğini korumaktadır. Beşer halen ayni beşerdir, halen hava alır, çalışır, sosyal toplumlar kurar, yer, içer, uyur, çocuk sahibi olur, savaşır, barışır, çalışır para ve statü kazanır, kaybeder, başkalarına yardim eder, yardim görür, bütün vücut fonksiyonlarını beş duyusuyla aynen devam ettirir. Ağzı, gözü, burnu, eli ayağı herseyi aynidir. Sünnetullah mi değişti haşa? Hayır. Bedeni ihtiyaçlarımız halen ayni.

Peki nefsimizin hastalıklarımı değişti, hayır onlarda değişmedi, insan halen riya, ucub, kin, haset, yalan, kibir, ve buraya sığmayacak yüzlerce kalb hastalığının etkisinde olabilir. Bunlar 10000 sene önceki insanda da mevcuttu bugünde aynen mevcut, Adem(A.S) dan buyana halen mevcudiyetini korumakta. Yani kalben bu hastalıkların tümünü kalbe nefislerden aksettirip kalbi kirletmek mümkün ve ayni şekilde cömertlik, hilm, merhametlilik v.s iyi sıfatlarda karşıtları olarak mevcut. Şeytan halen ayni şeytan, kandırma yolları ayni, halen iblis ayni şekilde yaklaşmakta doğruyu eğri eğriyi doğru göstermekte. İnsan halen şehvetin, sahiplenmenin, altın, mal, mülk, iktidar, güzellik, şöhret v.b şeylerin kölesi olmakta. Bunların şubeleri arttı, içkinin bir çeşidi vardı simdi bin çeşidi var, uyuşturucunun 3-5 çeşidi vardı simdi 1000 çeşidi mevcut. Ama hepsi görevi yapmakta akli almakta. Cehaletimiz arttı değişen bu işte.

Değişen ne peki? Deve yerine araba, mektup yerine e-mail, posta güvercini yerine posta uçağı, kervanlar yerine teknolojik taşıma araçları, kalem yerine klavye, bilgisayar teknolojisi v.s gelmesi mi?

Kur'an da anlatılan Ad, Semud, Lut v.s kavimlerinin başından geçenler insanin iç aleminde aynen yaşanmıyormu? Allah aşkına ne değişti ki? Halen ayni şeyleri yasamaktayız, politikalar bile ayni, halen Ebu Cehiller firavunlar mevcut, hem dışarda hem içerde. Belki o zamandan bu zamana olan tek değişiklik her şeyin yüzlerce kat daha azıtılması ve popülasyonun artışıyla islenilen günahların dahada çok artmasıdır. Ne diyor Derman hocam? Lut kavmindeki üç beş livataci kişi yüzünden koca kavim batarken bugün bir ülkenin herhangi bir sokağında o kadar livataci insan çıkmakta ortaya. Ne değişti ki , halen ayni şeyleri yaşıyoruz daha yoğun ve açıklıkla. Üstelik elimizde bizi uyaran ve bunları açıkça insanin gözü önüne seren bir kitabimiz Kur'an-ı Kerim ve HAYY olan bir Resulumuz'de mevcut. Yasin suresi zevkinin başında bu konuya değindik ama
Kulihvani hocamla Cuma günü yaptığımız sohbete gidelim ve Mudessir Suresinin başındaki ayetlere bir daha bakalım dilerseniz:

1. Ya eyyuhelmuddessiru: Ey bürünen (Müddessir)!

2. Kum feenzir: Kalk artık inzar et.

3. Ve rabbeke fekebbir: Ve Rabbını artık büyükle

4. Ve siyabeke fetahhir: Ve elbiseni artık temizle

5. Verrucze fehcur: Ve o pislikleri artık def' eyle

Burda hitap kime? Mudessir olan bürünen örtünen kim? 1400 sene önceki Resul'mu. Evet RESUL'de değişiklik yok. Bu halen ayni HAYY olan RESULULLAH SAV, MUHAMMED AS'in batin yönü olan o NURUMİM olan RESULULLAH SAV. Değişiklik sende bende kardeşim. O halen RESULLUK görevini yerine getirmekte.

Ne diyor peki bu ayetler, acizane zevk edelim:

Bir kul uyanmak üzeredir, El-Hadi kendisine hidayet vermiş, gönlünde batınında SILA etmeyerek, kendi kalbini tab ettiği, örttüğü Nurumim'e geliyor bu hitab. Diyor ki Ya NUR, Ya Sin, bu varya bu, senelerdir sana SILA etmedi, seni hep örttü, ben o örtüyü onun edebsizliği yüzünden koydum oraya senki Er-Rahim esmasına mazharsın ve bu yüzden mukaddes ve HARAM'sın. Kabenin haram örtüsü gibi bende sana SILA etmeyen bu edebsizden seni o kişinin kendi tercihiynen örttüm. Simdi tevbe etti BANA yönelmek için meyl etti, simdi sana SALAT ve SELAM etti, İSLAM'a saygı gösterdi, KIBLEYE yöneldi. Bende artik onun gözündeki bu örtüyü aranızdan kaldırıyorum YA NURUMİM, YA Muhammed bu adamın gönlünden kalk ve bu adamın aklına NURU aksettir, bu adam SILA etti, aklini nakilledi, hidayet buldu, bunun ne kadar yanlisi varsa bunun gonlunden kalk uyar, bunun gonlunun zulmette kalmış olan yerlerini aydınlat ve buna nefsinin kusurlarını ve gönlüne ne korkunç şeyler doldurduğunu göster, onu inzar et ki anlasın, yol ve kemalat bulsun.
Bu kulum aklini nakilleyince senin inzarinla elbisesindeki kusurlarida böyle görür ve temizliğe girişir. Bu adama RABB'ı ile arasına girenleri göster.

Biraz ordan burdan girdik karışık oldu ama anlamak isteyen anlar inşaallah.

ALLAHUMME SALLİ VE SELLİM VE BARİK ALA SEYİDİNA MUHAMMEDİN ABDİKE VE NEBİYYİKE VE RESULİKE VE NEBİYYÜL ÜMMİYİ VE ALA ALİHİ EHLİBEYTİHİ VE SAHBİHİ VE ÜMMETİHİ.

Selam sevgi ve muhabbetle
Gariban
Resim
Cevapla

“►Soru - Cevap◄” sayfasına dön