GÜNÜN DOSt DUÂSı

Hergün bir Dua.
Kullanıcı avatarı
ahsen
Saygın Üye
Saygın Üye

Re: GÜNÜN DOSt DUÂSı

Mesaj gönderen ahsen »

Resim

Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.:

ARAPÇASI.:

رَبِّيَ اللَّهُ، تَوَكَّلْتُ عَلٰى اللَّهِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ العَرْشِ العَظيمِ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ العَلِيُّ العَظِيمُ، مَا شَاءَ اللَّهُ، كَانَ وَمَا لَمْ يَشَأْ لَمْ يَكُنْ ، أَعْلَمُ أنَّ اللَّهَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ، وأَنَّ اللهَ قَدْ أحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْماً
رَبِّيَ اللَّهُ، تَوَكَّلْتُ عَلٰى اللَّهِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ العَرْشِ العَظيمِ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ العَلِيُّ العَظِيمُ، مَا شَاءَ اللَّهُ

TÜRKÇESİ.:

Rabbîyallahu, tevekkeltü alâallahi lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbu'l-Arşi'l-Azîm. Lâ İlâhe illâ ALLAHu'l-Azîmu. Mâşâe ALLAH, vemâ lem yeşâu lem yekun, a'lemü ennallahe alâ küllî şey'in kadîr, ve ennallahe kad ahata biküllî şey'in ilmâ.:

MÂNÂSI.:

RABBim ALLAH’tır. ALLAH’a tevekkül ettim. O’ndan başka İLÂH yoktur. O’na tevekkül ettim. O azîm olan Arş’ın RABBi’dir. Yüce ve Büyük olan ALLAH’tan başka İLÂH yoktur. ALLAH’ın dilediği olur, dilemediği olmaz. Biliyorum ki, ALLAH’ın her şeye gücü yeter ve ALLAH ilmi ile her şeyi kuşatmıştır!.” buyurmuştur.
(Abdullah İbni Ömer (radiyallahu anhuma’dan; Ramuz el ehâdis, 167. sayfa, 3. Hadis.)
Resim
Kullanıcı avatarı
ahsen
Saygın Üye
Saygın Üye

Mesaj gönderen ahsen »

Resim

ARAPÇASI.:

Resim

TÜRKÇESİ.:

ALLAHümme eûzu bike mine’l-aczi ve’l- keseli ve’l-cubni ve’l- heremi ve’l-kasveti ve’l-gafleti ve’l-ayleti ve’l-zilleti ve’l-kılleti ve’l-meskeneti. Ve eûzu bike mine’l- fakri ve’l-küfri ve’l-fusûki ve’l-şikâki ve’n-nifâki ve’s-sum’ati ve’r-riyâi. Ve eûzu bike mine’s-sumemi ve’l-bukmi ve’l-cunûni ve’l-cüzzâmi ve’l-barası ve seyyîi'l-eskâm.:

MÂNÂSI.:

ALLAH!. Âcizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, yaşlılığın getirdiği tâkatsizlik ve bunaklıktan, kasvetten (katı kalblilikten), gafletten, yokluktan, zilletten, mal ve hayır azlığından, meskenetten (kötü hâlden) SANA sığınırım!. Nefsin doymak bilmeyen ihtiyaç hissinden, küfürden, fâsıklıktan, hakka muhâlefetten ve ayrılıktan, nifaktan, süm’adan (amelleri insanların duyması için yapmaktan), riyâdan SANA sığınırım!. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, barastan ve her türlü kötü ve müzmin hastalıklardan SANA sığınırım!.” buyurmuştur.
(Buhâri, Tefsir, 16/1; Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 1489; Hâkim, el-Müstedrek, I, 712/1944.)
Resim
Kullanıcı avatarı
ahsen
Saygın Üye
Saygın Üye

Mesaj gönderen ahsen »

Resim

ARAPÇASI.:

Resim

TÜRKÇESİ.:

ALLAHümmecalnî minellezine izâ ahsenu istebşeru ve izâ esâu istagferu:

MÂNÂSI.:

ALLAH'ım!. Beni, iyilik yaptığında SEVinen, kötülük yaptığında ise hemen hatasını anlayıp istiğfâr eden kullarından eyle!.” buyurmuştur.
(İbn-i Mâce, Edeb, 57; Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 1462.)
Resim
Kullanıcı avatarı
ahsen
Saygın Üye
Saygın Üye

Mesaj gönderen ahsen »

Resim

ARAPÇASI.:

Resim

TÜRKÇESİ.:

Yâ Mukallibe’l- kulûb, sebbit kalbî ala dînike.:

MÂNÂSI.:

“Ey kalbleri çekip çeviren RABBim! Kalbimi Dînin üzere sâbit kıl!.” buyurmuştur.
(Tirmizî, Deavât, 85.)
Resim
Kullanıcı avatarı
ahsen
Saygın Üye
Saygın Üye

Mesaj gönderen ahsen »

Resim

ARAPÇASI.:

Resim

TÜRKÇESİ.:

ALLAHümme einnî alâ zikrike ve şükrike ve hüsni ibâdetik.:

MÂNÂSI.:

ALLAH’ım! SENi zikretmek, ni'metlerine şükretmek ve SANA en güzel biçimde ibâdet etmek konusunda bana yardım et!.” buyurmuştur.
(İbn Huzeyme, Dua, No:751; Hâkim, No: 1838, I, 499.)
Resim
Kullanıcı avatarı
ahsen
Saygın Üye
Saygın Üye

Mesaj gönderen ahsen »

Resim

ARAPÇASI.:

Resim

TÜRKÇESİ.:

ALLAHümme innî es’elüke rahmeten min indike tehdi bihâ kalbi ve tecmau bihâ emri ve telümmü bihâ şa’sî ve tuslihu bihâ gâibî ve terfeu bihâ şâhidî ve tüzekki bihâ amelî ve tülhimünî bihâ rüşdî ve terüddü bihâ halfetî ve ta’sımunî bihâ min külli sûin.
ALLAHümme e'dınî îmânen ve yakınen leyse beğdehu küfrun ve rameten enelü bihe şerafe kerametike fi'ddünya vel âhirah."

MÂNÂSI.:

ALLAH’ım! SEN’den, katından vereceğin öyle bir rahmet istiyorum ki, onunla kalbime hidâyet, işlerime nizâm, dağınıklığıma tertip, içime kâmil îman, dışıma amel-i sâlih, amellerime temizlik ve ihlâs ver, rızâna uygun istikâmeti ilhâm et, ülfet edeceğim Dostumu lûtfet ve beni her türlü kötülüklerden koru!
ALLAH’ım!. Bana öyle bir îman, öyle bir yakîn ver ki, artık bir daha küfür (ihtimâli) kalmasın. Öyle bir rahmet ver ki, onunla, dünya ve âhirette SEN’in Nazarında kıymetli olan bir mertebeye ulaşayım!.”
buyurmuştur.
(Tirmizi, Deavât 30/3419.)
Resim
Kullanıcı avatarı
ahsen
Saygın Üye
Saygın Üye

Mesaj gönderen ahsen »

Resim

ARAPÇASI.:

Resim

TÜRKÇESİ.:

Yâ Mukallibe’l- Kulûbi Sebbit Kalbî 'Alâ Dînik(e)."

MÂNÂSI.:

“Ey kalbleri hâlden hâle çeviren ALLAH’ım! Benim kalbimi Dînin’de sâbit kıl!.” buyurmuştur.
(Tirmizî, Kader 7, Daavât 90, 124.)
Resim
Kullanıcı avatarı
ahsen
Saygın Üye
Saygın Üye

Mesaj gönderen ahsen »

Resim

ARAPÇASI.:

Resim

TÜRKÇESİ.:

ALLAHümme innî es'elüke’l-hüdâ ve't-tüka ve'l-'afafe ve'l-ğınâ."

MÂNÂSI.:

“ALLAHım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim!.” buyurmuştur.
(Müslim, Zikir 72.)
Resim
Kullanıcı avatarı
ahsen
Saygın Üye
Saygın Üye

Mesaj gönderen ahsen »

Resim

ARAPÇASI.:

Resim

TÜRKÇESİ.:

ALLAHumme RABBe hezihi’d-da’veti’t-tâmme. Vesselatil- kâimeti âti MuhaMMedeni’l- vesilete ve’l- fazîlete vebashu makâmen MahMudenillezi veadteh."

MÂNÂSI.:

“Ey bu eksiksiz dâvetin ve kılınan namazın RABBi! Hazret-i Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-’a Vesîle’yi ve Fazîleti ver. O’nu va’dettiğin Makâm-ı MahMûd’a ulaştır!.” buyurmuştur.
(Buhârî, Ezân, 8; Ebû Dâvûd, Salât, 37/529.)
Resim

“►Günün Duası◄” sayfasına dön