AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Yiğit insan mert insan HAKKa uyan kişidir!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Bir varlığın, "ilmi ilahide" var olan ama varlık âleminde henuz açığa çıkmamış "ayan-ı sabite" denilen özünü, suretini, "olasılık" olmaktan "varlığa" yani "OL"an", "açığa çıkan" aşamaya getiren şey, İbnü'l Arabî'nin anlatımıyla "kelimedir"!.»
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«İLİM = Tasavvur ve tasdiki kapsayan idraktir.
İLİM, mânâdır.
İLİM, aklın idrakidir.
İLİM, akılda suretin oluşmasıdır.
İLİM, bir şeyin zihindeki resmidir.
İLİM, nefsin mânâya ulaşmasıdır!.»
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
==>>KALBİN BEYNİ <<==

«أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَتَكُونَ لَهُمْ قُلُوبٌ يَعْقِلُونَ بِهَا أَوْ آذَانٌ يَسْمَعُونَ بِهَا فَإِنَّهَا لَا تَعْمَى الْأَبْصَارُ وَلَكِن تَعْمَى الْقُلُوبُ الَّتِي فِي الصُّدُورِ
E fe lem yesîrû fî’l- ardı fe tekûne lehum kulûbun ya’kılûne bihâ ev âzânunyesmeûne bihâ, fe innehâ lâ ta’ma’l- ebsâru ve lâkin ta’mal kulûbulletî fî’s- sudûr(sudûri).: Ya o yerde neye bir seyr etmediler ki kendileri için akıllanmalarına sebeb olacak kalbler ve işıtmelerine sebeb olacak kulaklar olsun, zira hakikat budur ki gözler körelmez ve lâkin sînelerdeki kalbler körelir."
(Hac Sûresi 46. Âyet)

"Kalb, kendisine itaat edilen ve hükmü geçerli olan bir sultandır, diğer azalar da onun tebaasıdır." Muhammed bin ali Birgivî

عَنْ عَامِرٍ قَالَ: سَمِعْتُ النُّعْمَانَ بْنَ بَشِيرٍ يَقُولُ: سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمْ) يَقُولُ: “…أَلاَ وَإِنَّ فِى الْجَسَدِ مُضْغَةً إِذَا صَلَحَتْ صَلَحَ الْجَسَدُ كُلُّهُ، وَإِذَا فَسَدَتْ فَسَدَ الْجَسَدُ كُلُّهُ، أَلاَ وَهِيَ الْقَلْبُ.”
Âmir’in en-Nu"mân b. Beşîr’den işittiğine göre, Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur.: “…Bilin ki! Vücutta öyle bir et parçası vardır ki o, iyi (doğru ve düzgün) olursa bütün vücud iyi (doğru ve düzgün) olur; o bozulursa bütün vücut bozulur. Bilin ki! O, kalbdir.” (Buhârî, Îmân, 39)

"Bu beden ülkesinin padişahı akıl değil =>kalbdir." Mevlânâ»


Amerika'da bulunan Heart Math Enstitüsü Enstitünün yöneticilerinden Dr. Rollin Mc Craty şöyle söylüyor.: “Kalb insan vücudundaki en güçlü ritmik manyetik alanı oluşturuyor. Günümüzün cihâzlarıyla kalbin manyetik alanını, vücudun yaklaşık bir metre ötesine kadar ölçebiliyoruz. Alan daha da uzağa gidiyor ama şu anda elimizdeki âletlerle bu kadar ölçebiliyoruz. Manyetik alanı analiz ettiğinizde, kişinin duygusal durumuna dair bilginin sinyallerde kodlanmış olduğunu ve kalbin ritmik atımlarıyla matematiksel bir bağı olduğunu görüyorsunuz.” Mc Craty ve meslektaşlarının çalışmalarına göre, kalbin elekromanyetik alanı çevredeki insanların beyin dalgalarını etkileyebiliyor. İnsanın beyin dalgaları yakınındaki bir kişinin kalbine senkronize olabiliyor!.”
Yrd. Doç. Dr. Hasan Doğan, makalesinde şunları yazdı.: “Kalb atım hızı değişkenliği 0.10 hertz olduğunda beden ve ruh dünyamızda tam bir uyum gerçekleşmesi söz konusudur. Bu uyum içinde beynin iki lobundan yayılan dalgaların aynı fazda, uyumlu, tek bir dalga hâline dönüştüğü müşâhede edilmiş; başka bir ifâdeyle, beynin iki yarısının tam bir uyum içinde çalışmaya başladığı tespit edilmiştir. Ayrıca beynin bu safhada haz duygusu oluşmasına vesile olan endorfini, ciddî miktarda salgıladığı belirlenmiştir. Bu dalga boyuna gelebilmek, ancak şefkat, sevgi, yakınlık, takdir, affetme ve şükran gibi duyguları hissettiğimizde gerçekleşmektedir (Thurber ve arkadaşları, 2010; Mc Craty ve Reese, 2009).”
Kalbin bilinenin aksine merkezi sinir sistemimizden bağımsız, minimum 40 bin sinir hücresinden oluşan kendine ait bir bilgi işlem merkezi var. Kısaca buna kalbin kendine ait bir nötron ağı yani bir beyni var diyebiliriz.
Kısaca beyinle kalb arasındaki interaktif iletişim ağını sağlıyor. Doğan'ın makalesinde, kalbin aynı beyin gibi ->"yargılama, karar verme, bilgi işleme ve hatırlama fonksiyonları" olduğu gibi, ->"duyguların ilk üretim merkezinin de kalbte vücud bulduğunun ispatlanmış bir veri olduğu." anlatılıyor.
"Kalbte üretilen duygu taşıyan sinyallerin, limbik (korkma, öfkelenme, sevgi, şefkat, saldırganlık gibi bir çok duyguların merkezi; beynin, temporal lobunun orta kısmında yer alan sistem henüz açıklanamayan çok yönlü olan sistemdir) sisteme çok hızlı şekilde taşınıyor ve bu sinyal karşılığı beyin bu sinyalle ilintili cevabı bedendeki tüm hücrelere dağıtıyor.
Bu yetmiyor beynin kalb sinyaline verdiği bu cevap, o şahsın etrafında olan herkesin beyin ve kalb dalgalarına da etki ediyor.
İnsan kalbinin yaydığı elektriğin sanıldığının aksine beyninkinden daha az değil, hatta beynin yaydığından 100 kat daha fazla ve kalbin yaydığı manyetik alanınsa beynin yaydığından tam 5000 kat daha fazla olduğu da yeni bulgular arasında...
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
İNCİ


وَهُوَ الَّذ۪ي سَخَّرَ الْبَحْرَ لِتَأْكُلُوا مِنْهُ لَحْمًا طَرِيًّا وَتَسْتَخْرِجُوا مِنْهُ حِلْيَةً تَلْبَسُونَهَاۚ وَتَرَى الْفُلْكَ مَوَاخِرَ ف۪يهِ وَلِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِه۪ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
"Ve huvellezî sehhare'l- bahre li te’kulû minhu lahmen tariyyen ve testahricû minhu hilyeten telbesûnehâ, ve tere'l- fulke mevâhira fîhi ve li tebtegû min fadlihî ve leallekum teşkurûn(teşkurûne).: Taptâze et yemeniz ve inci, mercân gibi takınacağınız süs eşyaları çıkarmanız için denizi hizmetinize veren de O’dur. Sen, gemilerin denizde suları yara yara gittiğini görürsün. Bütün bunlar, Rabbinizin lutfundan nasibinizi aramanız ve verdiği nimetlere şükretmeniz içindir." (Nahl 16/14)

اِنَّ اللّٰهَ يُدْخِلُ الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ تَجْر۪ي مِنْ تَحْتِهَا الْاَنْهَارُ يُحَلَّوْنَ ف۪يهَا مِنْ اَسَاوِرَ مِنْ ذَهَبٍ وَلُؤْلُؤً۬اۜ وَلِبَاسُهُمْ ف۪يهَا حَر۪يرٌ
"İnnallâhe yudhılullezîne âmenû ve amilus sâlihâti cennâtin tecrî min tahtihel enhâru yuhallevne fîhâ min esâvira min zehebin ve lu’luâ (lu’luen), ve libâsuhum fîhâ harîr(harîrun).: Buna karşılık Allah, iman edip sâlih ameller işleyenleri, altlarından ırmaklar akan cennetlere yerleştirecektir. Orada onlar altından bilezikler ve incilerle süsleneceklerdir. Onların cennetteki elbiseleri de ipekten olacaktır." (Hac 22/23)

اَللّٰهُ نُورُ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِۜ مَثَلُ نُورِه۪ كَمِشْكٰوةٍ ف۪يهَا مِصْبَاحٌۜ اَلْمِصْبَاحُ ف۪ي زُجَاجَةٍۜ اَلزُّجَاجَةُ كَاَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍۙ يَكَادُ زَيْتُهَا يُض۪ٓيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌۜ نُورٌ عَلٰى نُورٍۜ يَهْدِي اللّٰهُ لِنُورِه۪ مَنْ يَشَٓاءُۜ وَيَضْرِبُ اللّٰهُ الْاَمْثَالَ لِلنَّاسِۜ وَاللّٰهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَل۪يمٌۙ
Allâhu nûru's- semâvâti ve'l- ard( ardı), meselu nûrihî ke mişkâtin fîhâ mısbâh (mısbâhun), el mısbâhu fî zucâceh(zucâcetin), ez zucâcetu ke ennehâ kevkebun durrîyyun, yûkadu min şeceratin mubâraketin zeytûnetin lâ şarkîyetin ve lâ garbiyyetin, yekâdu zeytuhâ yudîu ve lev lem temseshu nâr (nârun), nûrun alâ nûr (nûrin), yehdîllâhu li nûrihî men yeşâu, ve yadribullâhu'l- emsâle li'n- nâs (nâsi), vallâhu bi kulli şey’in alîm (alîmun).: Allah, göklerin ve yerin nûrudur. O’nun nûru şöyle bir misâlle anlatılabilir: İçinde lamba bulunan bir fanus. Bu lamba kristal bir cam içindedir. Bu kristal cam da inci gibi parlayan bir yıldıza benzer. Lamba doğuya da batıya da ait olmayan mübârek bir zeytin ağacının yağından tutuşturulur. O yağ, neredeyse kendisine ateş değmese bile kendiliğinden ışık verecek haldedir. Bu durum, nûr üstüne nûrdur! Allah dilediği kimseyi kendi nûruna eriştirir. Allah, gerçeği anlamaları için insanlara böyle misâller verir. Allah her şeyi hakkiyle bilmektedir." (Nûr 24/35)

جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَهَا يُحَلَّوْنَ ف۪يهَا مِنْ اَسَاوِرَ مِنْ ذَهَبٍ وَلُؤْلُؤً۬اۚ وَلِبَاسُهُمْ ف۪يهَا حَر۪يرٌ
"Cennâtu adnin yedhulûnehâ yuhallevne fîhâ min esâvire min zehebin ve lu’luâ (lu’luen), ve libâsuhum fîhâ harîr (harîrun).: Onların mükâfatı, sonsuz nimet ve ebedî mutluluk yeri olan Adn Cennetleridir. Onlar o cennetlere girer, orada altın bilezik ve incilerle süslenirler. Elbiseleri de ipektir." (Fâtır 35/33)

وَيَطُوفُ عَلَيْهِمْ غِلْمَانٌ لَهُمْ كَاَنَّهُمْ لُؤْلُؤٌ۬ مَكْنُونٌ
Ve yetûfu aleyhim gılmânun lehum ke ennehum lû’luun meknûnun.: Etraflarında hizmetlerine tahsis edilmiş, sedeflerinde saklı inciler gibi pırıl pırıl civanlar dolaşır."(Tûr 52/24)

يَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ۬ وَالْمَرْجَانُۚ
Yahrucu min humel lûluu vel mercân(mercânu).: O denizlerin her ikisinden de inci ve mercan çıkar." (Rahmân 55/22)

كَاَمْثَالِ اللُّؤْلُؤِ۬ الْمَكْنُونِۚ
"Ke emsâli'l- lu’lui'l- meknûn (meknûni).: Sedeflerinde saklı inciler gibi!"(Vâkıa 56/23)

وَيَطُوفُ عَلَيْهِمْ وِلْدَانٌ مُخَلَّدُونَۚ اِذَا رَاَيْتَهُمْ حَسِبْتَهُمْ لُؤْلُؤً۬ا مَنْثُورًا
Ve yetûfu aleyhim vildânun muhalledûn (muhalledûne), izâ reeytehum hasibtehum lu’luen mensûrâ(mensûren).: Etraflarında hiç yaşlanmayan ölümsüz gençler âdeta pervane olur. Onları bir görsen, parlaklıklarından ötürü saçılmış inciler sanırsın." (İnsan 76/19)

Bu ummânda delim dürlü güher vardur ele girmez,
Bahâsız İNCİ bulunmaz, CÂNa başa kıyan gelsün... Yunus Emre

İnci taşımak sıhhattir, şükürdür. Evlerinizde inci bulundurunuz. Münir Derman Ks.

İnsanlar hakiki incinin sırrını bilseler, onu elde etmek için birbirlerini öldürürler. Münir Derman Ks.

GAVS kelimesi "İnci avı için dalgıçlık yapmak" anlamına geliyor.
Arapça "ğwş" kökünden gelen gawş.:
1-) (Özellikle inci avı için) dalgıçlık yapma, inci dalgıçlığı yapılan yer,
2-) Tasauufta en yüksek mertebeye erişmiş kişi.

Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimize Durr-i Yetim diye nitelendirirlerdi. Durr İnci, Yetim kelimesinin "Eşsiz ve Tek" anlamına geliyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Kur'ÂN ==>>Şu ÂN'ın RüŞDüne KuDReTuLLAH OLarak ULAŞımdır!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Kur'ÂN'ı Kerim =>Mü'minLerin CÂN ceryÂNı'dır.!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Ba's= UYKUdan UYANdırmak DEmektir eSâSında.!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Lâ İLâhe İLLâ ALLAH < =-= > "Lâ =>Beden.. İLâHe =>NEFis.. İLLâ =>KALb.. RûH =>ALLAH!." dedi mi?. =>DEmesi Lâzım BİZ BİR-İZ OLması Lâzım.!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«ŞeKeRe =>İnsÂNın kendi çekirdeğinin içindeki üreme mefhumu gibi spermin içindeki üreme mefhumu gibi herkesin yüreğinin içinin içinin içindeki RuBuBîyyet ve RuSûLîyyet KeVNîyyetinin Şuhuda ÇIKmasıdır ve =>ŞüKüR buna ŞâHiDLiktir.!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«VESVES ==>SenLik'Lerin =>Sen'deki çift senLiğin ortaya çıkışı.!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«DUÂ =>Başka bir şeydir!. DUÂ =>İnsÂNın şah damarından yakın RABBısıyla fişi prize takıp konuşmasıdır.!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«ALLAHu zü'L-CeLÂL'in =>Emr ÂLeMi'nden CereyÂN gibi akıp geLen bir =>Ruh Sistemi ve =>Kur'ÂN Sistemi var.!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«En büyük ZâLiM =>kendine ZuLMedendir.!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Her BeBek Bir CENÂBetLiğin sonUÇu DOĞar..=>İnsÂN o CENÂBetLiği =>CENÂB yapar =>CENÂB-ı ALLAH'ın CÂNı OLur bu HAYyatta.!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Gariban
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 2834
Kayıt: 25 Tem 2007, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Gariban »

Resim
«BiZ TEVHİDimizi TAŞImıyoruz =>YAŞIyoruz!. Elektrik taşınır mı?!. YAŞAnır .!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«ÂHiREt İNÂNcı =>İSLAM'ın İKİnci AYAğıdır.
=>ALLAH Celle Celâlihu'ya ve =>ÂHİRET'e İMÂN.!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«ALLAHu zü’L-CeLÂL =>UYkuda NAMAZı Emretmez. =>HaYaLî CeNNeti Vâ’detmez .!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Yaşayan DîN = İnsanın vicdanındaki DîNdir <==> Hayatını etkileyen DİNdir .!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Tedâvi edilmeyen hastalıklar İblis Hastalıklarıdır. Bunlar için var edilen iyisi MELEK kötüsü CİNler insan hayatıyla direk ilişkilidir. Bunlar göremediğimiz mikroplar gibi hayatımızın her ÂN içindedirler. Dikkat edilmediği takdirde zarar verirler, edildiği takdirde hiçbir şey yapamazlar. Bunun için AŞı olmak gerekirse aşı olunur =>Kur'ÂN-ı Kerim ve Rasûlullah sallallallahu aleyhi ve sellem AŞısı olunur!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Adaletsiz ve Merhametsiz bir YüRek taşıyan insan zâlimdir. Kime zâlimdir? "Ey nefsine zulmedenler lâ taknetu mi'r- rahmetillah ALLAH'ın Rahmeti'nden neden ümit kesmeyiniz." (Zümer Sûresi 53. âyet) Eğer kestiyseniz.. Önce kendisine zâlimdir =>Sonra yakınlarına zâlimdir =>Sonra kimi görür, kim yakınlarından geçerse onlara, ya pis bir koku bırakır ya da ona bir taş atar yani bir yanlışlık yapar!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Size sadece bir tek şey vaaz ediyorum tek şey. VAAZ = İnsanın aklını başına almak için hakkı ve hayrı söylemektir. Öyle bir nasihattir ki vaaz temelini Kur'ÂN-ı Kerim ve Rasûlullah sallallallahu aleyhi ve sellemden alır!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Her şey KüLLî ŞEYy =>AKıL denilen BAğ içindedir. Çünkü AKıL BAğı =>ALLAH celle celâlihu’ya BAğdır <=> RASULULLAH sallallahu aleyhi ve sellem’e BAğdır ==>Her şeye BAğdır.. AKıL =>RûH IŞIğıdır yâni bir CeRYÂNdır. AKıL kesildiği ÂNda bütün Sistemi susturur =>ne ALLAH kalır ne Yallah kalır!.»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«BİLiş =>BULuş için şarttır. BİLmediğiniz yeri nasıl BULacaksınız?. BULuş =>OLmak içindir.. BULdum, yerini ANLAdım, Felan yermiş. O BULuşunuz, nerede OLduğunu vuşunuz, orada OLuşunuza BağLıdır. Yoksa boştur. Orada OLdunuz ama, YAŞAmadınız, sanki rüyada görmüşünüz gibi çok yazıktır!.
Onun için =>Sadakatsiz =>Samimiyetsiz =>Sabırsız ve =>SeLâmetsiz bir HAYyat çıkarır ortaya!..»

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hakan
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 4962
Kayıt: 08 Eki 2006, 02:00

Re: AKLIMI AKILLANDIRAN ÖZ SÖZLER

Mesaj gönderen Hakan »

Resim
«Bu alem ŞAH Alemidir => Şehadet Alemidir => Bir yaratık için en yüce Miraç Alemidir kardeşim. Öyle olmazsa cehennemin zümarasıdır!.»

Resim
Resim
Cevapla

“Serbest Kürsü” sayfasına dön