Bir Bedevî çölde devesi ile yol alırken önüne bir kişi çıkar.: “Susuz kaldım. Ne olur bana içecek su verir misin?” der.
Bedevî devesinden iner, yaya olan insana su verir; su isteyen suyu içtikten sonra, suyu verene bir tekme vurur onu yere düşürür ve atlar devesine kaçmaya başlar. Suyu veren kişi devesini kaçıran insana arkadan şöyle seslenir.: “Hey Yolcu! Deveyi al git ama; senden bir ricâm ver. Sakın bu olayı kimseye anlatma!.” der.
Bu seslenişi tuhaf bulan deveyi kaçıran yolcu sebebini sorar. Devenin esas sahibi.: “Eğer bunu başkalarına anlatırsan bu her yerde duyulur ve insanlar bir daha çölde susuz kalmış birini gördüklerinde ona asla yardım etmezler, bir yudum su dahi vermezler!.” der. (Keşfu’-l Hâfâ, c.1 s.36)
--- Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.:En iyiniz kendisinden hep iyilik beklenilen ve şerrinden emîn olunandır. En kötünüz kendisinden iyilik beklenilmeyen ve şerrinden emîn olunmayandır." buyurmuştur. (Tirmizî)
İYİ KİŞİnin =>DÜŞMANı =>KÖTÜ OLandır.. KÖTÜ KİŞİnin =>DÜŞMANı =>KENDİsidir!.
BU YUSYUVARLak DÜNYÂda EN Küçük DOĞRu,
=>LİMİtte TEĞEttir ki=>EN DOĞRu=>EN KÜÇük EĞRİdir.. KÜREdeki =>İki NOKtadan GEÇen =>EĞRİ ÇİZGiye
=>"Bu DOĞRudur!" DENiYORsa =>GERÇEginKIYAMetiÇOktan KOPmuştur!.
SELEF.: =>(Self) Eskiden olan. Evvelce bulunmuş olan. Yerine geçilen. Önde olmak, ileri geçmek.. HALEF.: => Birinin yerine sonradan geçen kimse. Babadan sonra kalan oğul.. TELEF.: => Yok olmak. Ölmek. Zâyi olmak. Boş yere harcamak. BEZM-i ELESti.: =>Cenâb-ı HAKk rûhları yarattığında.: "E lestu biRABBikum.:Ben RABBiniz değil miyim?” olumsuz sorusunu sorduğunda, ruhlar.: "Bilâkis =>Evet RABBimizsin!." diye cevab vermeleri ÂNı’na "Elest Meclisi" veya "Bezm-i Elest" tâbir edilir. MAHŞERi.: =>Toplanma yeri. Kıyametten sonra insanların tekrar dirilip toplanmaları ve toplandıkları yer. Haşir Meydanı..