yardım edin

Sorularınızı Ayet ve Hadisler ışığında cevaplamaya çalışacağız.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
gulgoncaa
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 182
Kayıt: 12 May 2008, 02:00

yardım edin

Mesaj gönderen gulgoncaa »

Gariban kardeşim,
Cuman mübarek olsun.
Benim sizden bir ricam olacak. Bugün kardeşim beni tlf'la aradı.
Senin sitende ingilizce bilen var mı diye sordu. Aklıma siz geldiniz. Kendisi bir Amerikalıdan ing. dersi alıyor. Zaman zaman sufizmle ilgili sorulara muhatap kalıyordu. Bu insan ülkesindeyken (gençliğinde) çok perişan durumlara düşmüş. Bir papazın yardımıyla normal hayatına dönmüş. O papazı babasından çok seviyormuş. Allah'a inanıyor. ABD'de kendi tabiriyle “sufi meditasyonlarına” katılmış. Mesnevi anlatılıyormuş. Senelerdir Türkiye' de tek başına. Dil dersi vererek yaşıyor.

Ben kardeşime aradığı nedir, onu nasıl anlatayım dediğimde; kardeşim :
“Bugün, sufi olmak için müslüman mı olmam gerekiyor?” diye sorduğunu, kendisinin de : “evet müslüman olman gerekiyor” dediğini söyledi.
Bana ingilizce bilen ve sufizmi anlatacak birisini tavsiye eder misin, demiş. Aklıma siz geldiniz. Sizlere adresini yazsam kendisiyle sohbet edebilir misiniz? Siz hem dili biliyorsunuz hem de Allah'ın izniyle iyi bir sufisiniz. Sitede ing. bilen arkadaşlar varsa onlarla da bu vazifeyi paylaşabilirsiniz. Rabbim ne murad ediyor bilinmez belki oncağız da Rabbini bulur. Allah'a emanet olun kardeşim. Allah'ın selamı üstünüzden eksik olmasın.


[email protected]
[email protected]


Bu mesajı özel mesajları yollamayı beceremediğim için yeni başlık altında yollamak zorunda kaldım, özür dilerim. Belki bundada bir hayır vardır. Eğer adresinin yayınlanmasında bir mahzur varsa sadece ilgilenecek arkadaşlara verir misiniz. Ben kendisine siteye üye olması yönünde tavsiyede bulunmak istiyorum. Belki bu şekilde daha hayırlı olur.
Bilemiyorum.
[img]http://www.muhammedinur.com/resimler/gulgonca.jpg[/img]
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

GULGONCAA KARDEŞİM, GARİBAN KARDEŞİMİZ GİBİ SİTEDE NİCELERİ VAR ELHAMDULİLLAH AŞİKAR VE BİLİNMEYEN. ÖZELLİKLE SUFİZMİ AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNDE BAWA MUHAİYADDEEN HZLERİNİN İLK KURULUŞ YERİ OLAN PHİLADELPHİA'DAKİ THE FELLOWSHİP'TE TANIDIM VE BAZI DİĞER EYALETLERDE DE YERLERİ BULUNMAKTADIR. 1995 YILINDAN BERİ BU MÜBAREK İNSANLARI TANIRIZ ÇOK ŞÜKÜR. DEDİĞİNİZ KİŞİ EĞER ANKARADA İSELER GÖRÜŞÜRÜZ YÜZ YÜZE VE ÖZELLİKLE AMERİKA'DAKİ SUFİ MÜSLÜMANLAR KABE-İ MUAZZAMADA ALLAH TARAFINDAN RASLANTI BİR TANIŞMADAN SONRA ANKARA'DAKİ HACI AHMET KAYHAN EFENDİ HZLERİNİN EVLATLARI İLE SIKÇA GÖRÜŞMEYE BASLAMIŞLARDIR. ARKADAŞLARIMIZDAN İNGİLİZCE BİLENLER VE UZUN SÜREDİR TÜRKİYE'DE YAŞADIĞI İÇİN TÜRKÇE BİLENLERDE ALLAH CC MÜSAADE ETTİKÇE FAYDALI OLABİLİRLER ANCAK İSLAMA HİZMET VE TEŞFİKTE BİR ÖZEL SUNMADIR KARŞIYA O SEBEPTEN ARKADAŞLAR SADECE MÜJDELESİNLER, NEFRET ETTİRMESİNLER; KOLAYLAŞTIRSINLAR GÜÇLEŞTİRMESİNLER. KENDİLERİ GERÇEKTEN SUFİLİĞE GİRMEK İÇİN ARAŞTIRIRKEN ALLAH HİDAYET VERİRSE MÜSLÜMAN OLURLAR O SEBEPTEN GELİN BİZ SUFİ OLMAK İÇİN MÜSLÜMAN OLMA ŞARTI VARDIR DEMEYELİM İNŞAALLAH. ALLAH CC YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN HER DAİM...

NOT: SUFİZM HAKKINDA http://WWW.BMF.ORG SİTESİNİDE ZİYARET EDEBİLİRLER İNGİLİZCE OLARAK...
Kullanıcı avatarı
Gariban
Moderatör
Moderatör
Mesajlar: 2834
Kayıt: 25 Tem 2007, 02:00

Mesaj gönderen Gariban »

Sevgili Gülgonca ablacağım,
Sizinde cumanız mübarek olsun, mesajınızı biraz geç gördüm hemen cevap yazamadım, bahsettiğiniz kişiye mail adresimi tabiki verebilirsiniz e-mailim : [email protected], kendisine sufizm ile ilgili anladığım kadarıyla yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Anlayamadığımız yerlerde hocamıza ve diğer kardeşlerimize danışırız ve cevap vermeye gayret ederiz inşaallah.

Sitemizin ingilizce bölümünü yavaş yavaş geliştiriyoruz, zamanla bir çok bilgi verecek duruma gelecek inşaallah ama bu uzun bir süre alacak gibi görünüyor. Buna rağmen ALLAH ismi şerifinin anlamı ve bazı ilginç çevirileri orada bulabilir. Bawa Muhaiyaddeen(rh.a)'in bütün kitaplarını aşağıdaki linkte Bawa Muhaiyaddeen yazarak google'un kitap bölümünden rahatlıkla okuyabilir:

http://books.google.co.uk/bkshp?hl=en&tab=wp

Bir çok ingilizce konuşan kardeşlerimiz mevcut onlarda yardım edeceklerdir inşaallah. Ben kendisine bir mail atıp kendimi tanıtayım inşaallah.

Selam sevgi ve muhabbetlerimle
Gariban
Kullanıcı avatarı
gulgoncaa
Aktif Üye
Aktif Üye
Mesajlar: 182
Kayıt: 12 May 2008, 02:00

Mesaj gönderen gulgoncaa »

Allah razı olsun.
Çok mutlu oldum. Sizin bildirdiğiniz adresleri hemen yollıyacağım. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Rabbim inşaalah bu arkadaşımıza da bu yolun güzelliklerini yaşamayı nasib etsin.
[img]http://www.muhammedinur.com/resimler/gulgonca.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
nur_umim
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1119
Kayıt: 19 Ağu 2007, 02:00

Mesaj gönderen nur_umim »

çok değerli kardeşlerimiz,
insana yapılan hizmetin değeri ölçülememektedir.
sizleri bu ihlaslı hasbî hizmetlerinizden dolayı kutlarım.
büyüklerimiz ne güzel buyurmuşlar:

Hizmet ile dest-i kemâl
Himmet ile dest-i cemâl


Kemâl elde edilmesi ancak hizmet ile
Cemâl elde edilmesi ancak himmet ile..
Resim
Cevapla

“►Soru - Cevap◄” sayfasına dön