Bir Demet Gül

Peygamber Efendimizin (sav) mübarek sözleri ve Kudsi Hadisler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
mahmut
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 23 Mar 2007, 02:00

Bir Demet Gül

Mesaj gönderen mahmut »

Bir Demet Gül

1- Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem : "Kim Allahu Teâlâ'dan korkarsa kuvvetli yaşar ve memleketinde emîn olarak gezer." buyurdu.(Ebu Nuaym; Hilyetü'l- Evliyâ)

2- Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem : "Üzerinize öyle zaman gelecek ki, o zaman 3 şeyde daha kıymetli bir şey bulunmayacak:
Helâl para,
Kendisiyle ünsiyet (dostluk) edilecek arkadaş,
Kendisiyle amel edilecek sünnet." buyurdu. (Taberanî, Mücemü'l- Evsat)


3- Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem : "İşinde tedbirli ol; sonunda hayr görürsenyap, şerden korkarsan yapma!" (Müsannef-i Abdü'-r Rezzâk)

4- Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem : "Kıyamet günü mizanda güzel ahlâktan daha ağır hiçbir şey yoktur." (Sünen-i Ebu Davûd)

5- Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem :"İman, Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine ve âhiret gününe inanmandır. Bir de hayr ve şeeriyle kadere inanmandır." " buyurdu. ((Müslim)

6- Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem : "Sevgili peygamberimiz gecenin evvelinde uyur, âhirini ihyâ ederdi" (Müttefikun ileyh)

7- Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem : " Muhakkak ki yiyip içip şükreden kimse için nâfile oruç tutup sabredeninki gibi ecir ve sevab vardır." buyurdu. (Sünen-i Tirmizî)
Cevapla

“►Hadis-i Şerifeler◄” sayfasına dön