|
 RIZAnın =>UZAĞI =>YAKın, İ’TİRAZın =>YAKını =>IRAKtır!.

RIZA-yı ARZU YOLUnda =>ZAHMet =>RAHMEttir..
Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem, Veysel Karanî kaddesallahu sırrahu için.: “Rahmân kokusu alıyorum” diyor “Yemenden RahmÂN kokusu alıyorum, er RahmÂN kokusu alıyorum.”buyurmuştur..
--- Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "BEN, RAHMÂN'ın nefesini Yemen tarafında buluyorum." buyurmuştur. (Gazzalî, İhyâ: 1/104; 3/222; Heysemî, Mecmeu'z-Zevâid: 10/55; Aliyyu'l- Kârî, Kübrâ: s.154; Aclûnî, Keşf, 1/304.)
---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: “İnni le ecede nefesi’r-rahmâni min kıbele'l-yemeni: RAHMÂN nefesini Yemen kable/cihetinden elbette eced/vücûd ediyorum/BULuYORum!.” buyurmuştur. (Fahreddin Attar, Tezkiretü'l-Evliyâ)
---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: İnni li ecudu nefese’r- RAHMÂN min kıbeli’l- Yemen.: BEN, RAHMÂN'ın nefesini Yemen tarafında buluyorum." buyurmuştur. (Ahmed b. Hanbelî Ebû Hureyre'nin hadisi olarak rivâyet etmiştir. Bu hadisin râvileri sika/güvenilir kişilerdir.)
---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "İyi bilin ki; îman Yemen'e mensubdur. Hikmet, Yemen'e mensubdur. BEN, RABBinizin nefesini Yemen tarafından buluyorum." buyurmuştur. (Hafız Heysemî ise Mecmeu'z-Zevaid' de (10/55-56) Ebu Hureyre'den, İ.Ahmed, müsned)
---Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem Yemen tarafına sırtını döndüğü bir sırada şöyle buyurmuştur: “BEN, RAHMÂN'ın nefesini işte şuradan duyuyorum.” buyurmuştur. (Seleme b. Nufeyl es-Sekûnî'den, Beyhakî; Bezzâr)
---Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem Yemen'e işâret ederek: ''BEN RAHMÂN'ın nefesini işte şuradan duyuyorum” buyurmuştur. (Taberanî, Mu'cemul-Kebir)
---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: "Îman, Yemen 'e mensubdur. Hikmet, Yemen'e mensbdur. Ben, RAHMÂN'ın nefesini Yemen tarafından buluyorum" buyurmuştur. (Taberanî, Musnedu'ş –Şamiyyîn’de Ebu Hureyre'den)[/i]
---Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem.: “Ben RABBinizin nefesini Yemen tarafından duyuyorum" buyurmuştur. (Taberânî, el-Mu’cemü’l-Evsat, Ebu Hüreyre'den)